Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

 Øget normering i dagtilbud – en vigtig prioritet

Artiklens øverste billede
Isabell Friis Madsen. Foto: PR

debat Med finansloven for 2020 blev der afsat midler til, at der kunne indføres minimumsnormeringer i dagtilbud i Danmark. Det er en prioritering, som socialdemokraterne i Favrskov er enige i.

Vi har af flere omgange også lokalt arbejdet målrettet for, at øgede normeringer er blevet prioriteret i Favrskovs budgetlægning. Allerede i 2020 fik vi tilført 4,6 mio. fra finansloven, og i 2021 har vi så fået tildelt yderligere 7 mio. Penge, som vi ønsker skal rykke mest muligt på normeringerne i vores institutioner.

Når normeringen øges, er der mulighed for at øge forældrebetalingen, så den fortsat udgør 25% af udgiften til en plads. Det synes vi, er det rigtige at gøre. Ikke fordi, vi synes, at forældre skal betale mest muligt. Men fordi, vi er af den opfattelse, at forældre ønsker de bedst mulige betingelser og normeringer for deres børns hverdag i dagtilbud. Øger vi ikke betalingen en anelse, kommer der færre voksentimer til børnene, end vi har mulighed for at give dem. Det synes vi ikke, at børnene er tjent med.

Venstre og DF er uenige i denne prioritering. Det synes vi er en skam. Vi har ambitioner om at være en attraktiv bosætningskommune for unge familier. Her tror vi på, at gode normeringer er et vigtigt signal om prioritering af vores dagtilbud, der klart opvejer den ekstra 100-kronerseddel, som det vil koste forældrene om måneden. Vi har altid arbejdet for, at vi skal have høj kvalitet i vores dagtilbud.

Selv om gode normeringer ikke gør det alene, mener vi, at det er et vigtigt parameter for, at dagtilbuddene kan give børnene en så indholdsrig og god hverdag, som muligt. Derfor glæder vi os over, at vi nu endnu engang kan bidrage til, at normeringerne bedres, så vi mere end lever op til kravene om minimumsnormeringer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen