Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Svigter kommunen sin tilsynspligt, når det gælder borgernes liv?

Artiklens øverste billede
Flemming Kattrup. Foto: Lars Norman Thomsen

"Kommunen er tilsynsmyndighed og skal undersøge og påtale eventuelle farefulde hændelser, hvor borgerne uforskyldt er kommet til skade på kommunale eller statslige men offentlige områder..

Dette gælder naturligvis også i den frygtelige ulykke ved Lushage på Helgenæs i september sidste år, hvor en person nær havde mistet livet på endda offentlig strand, grundet nogle i panik reagerende kvier fra Naturstyrelsen (NS).

Det er som sagt offentlig strand uden den mindste græsbevoksning, og trods det sender Peter Brostrøm disse kvier ”til græsning” her på et langt og offentligt strandstykke.

Der var endog og ikke en eneste advarsel for passanterne. - Det har man (NS) nu i hast efter ulykken sat op, efter man blev stillet over for et selvfølgeligt erstatningsspørgsmål, da ydermere skadeslidtes forsikring – måske sågar med betingelserne ”i hånd” – er stået af mht.al hjælp.

Lusket og urimelig ageren fra Naturstyrelsens side.

Og her træder kommunen ikke til, da anmeldelsen til dem foreligger, men som vi ser på seneste opslag fra ”ansvarlige”, Kim Lykke Jensen, får vi en sludder for en sladder om højtravende – i den her forbindelse – aldeles uvedkommende udbredelser om biodiversitetens lyksaligheder, det grønne tiltag i al almindelighed osv.

Det nærmer sig ansvarsfralæggelse, idet det er en statsinstitution, man åbenbart ikke ønsker at prøve at gå i clinch med. Det gør det så ikke bedre af, at man får en lumsk mistanke om, at nære bekendtskaber til f.eks. Molslab kan være en ikke ubetydelig årsag.

Det korte af det lange er, at kommunen underdanig stiller sig tilfreds med, at Peter Brostrøm & Co. fortæller dem, gud og hver mand – altså også sagsøgerne – at Naturbeskyttelseslovens § 22 gi’r dem den fulde ret til deres mærkværdige kviehold på stranden.

Politiet (efter anmeldelse) fremkommer i første omgang med samme vage svar, men er blevet bedt om at fortælle, hvor i § 22 står, at det er lovligt for NS at udvide deres dyrehold til den offentlige strand, for i afslag er hverken efterfølgende præciseret ”Pkt”. eller ”Stk,” hvor dette skulle være tilladt og dermed lovligt.

Denne mangel er kommunen blevet gjort opmærksom på, men bakker vattet ud, og fortæller om, at man da så sandelig er i dialog med den og den og den myndighed og påtænker engang til efteråret sammen med disse kompaner at afholde et borgermøde, hvor man så - til tilfredsstillelse for borgerne – mener man, vil prøve at snakke sig ud af problemet.

Syddjurs Kommune: Ta’ jer nu sammen og glem alt om ”venskaber” med et statsforetagende, og arbejd professionelt til fordel for jeres borgeres ve og vel og ikke bare slå sig til tåls med én eller anden, vist nok, lidt jurakyndig i staben.

Det må vi borgere kunne forlange, uanset at de politiske vinde pt. favoriserer evt. nuværende kommunalbestyrelser."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen