Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvor meget mere kan vi byde plejehjemsbeboere i Skanderborg Kommune?

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

debat Jeg er pårørende til to beboere på Præstehaven i Hørning.

Det er med undren jeg ser, at der fra 2021 pålægges en årlig stigning på drikkevarer på 5300 kr. pr. person for kaffe saftevand, vand, mælk og en sjælden gang en øl eller et glas vin.

Hvad koster disse drikkevarer? Ikke 5300 kr. i en almindelig husholdning - i de mængder. Endvidere skal man som beboer selv købe toiletpapir, skumvaskeklude, rengøringsmidler mv. Kørsel med Flextransport stiger 10 kr. pr. kørt km. Stadigt billigt, men en stigning.

Maden der serveres for de ældre er kedelig og kønsløs. Den kommer i vacumposer, som skal opvarmes i ovn, hvilket resulterer i kedeligt og ødelagt kød, kartofler som er hårde udenpå og splattede indeni og udkoge grøntsager. Hvad er der mon tilbage af vitaminer ?

Jeg så på TV2 Østjylland Anne Heeager (R) udtale sig om, at man i Skanderborg Kommune prioriterer maden højt, da det var noget de ældre borgere så frem til. Mon det er en undskyldning for merbetaling?

Anne Heeager R udtaler endvidere, at skal man servere syltet pærer, så åbner man ikke en dåse, nej dem laver man selv. Det er vist en sandhed med modifikationer.

Jeg kan kun opfordre til, at man behandler de ældre borgere anstændigt. De har betalt skat hele deres liv. Gør som Århus Kommune - få køkkener på jeres plejehjem og lav noget ordentligt mad til jeres ældre. På præstehaven blev køkkenerne renoveret for to år siden, men bruges ikke.

Jeg vil gerne opfordre Anne Heeager (R) til at komme og spise på Præstehaven sammen med mig, så du kan smage den ”højt prioriterede” mad.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.