Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Mange roser til Frejasvænge

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

"I disse tider, hvor plejehjemmene overvejende kun får kritik af plejen og forholdene for beboerne, vil jeg gerne rette en stor tak og sende ros til Plejecenter Frejasvænge (FV) i Kolind.

For ca. 2 år siden fik jeg, som værge og tidligere arbejdskollega til Jette, kontakt til demensteamet i Syddjurs Kommune, med henblik på at få Jette anvist en plads på FV. Der startede, synes jeg, et godt forløb med besøg i hjemmet af demens-koordinator Susanne og Merete fra FV. Efter Jette fik tildelt lejlighed, blev hun hentet af Merete (hendes kontaktperson) og kørt på små besøg på FV. Det forløb varede et par måneder, inden Jette var parat til endelig at flytte ind i august 2019. Hun var ved indflytningen en meget ensom, negativ og lidt menneskefjendsk person. Dog var hun kærlig og omgængelig over for de mennesker, hun var fortrolig med og som ville hende det godt. Personalet på FV forstod hurtigt at takle Jettes personlighed, de fik hende vendt om til den person hun var inderst inde. En kærlig, elskelig, sjov og humørfyldt kvinde. Hun kom med på shoppeture og hyggede sig på cafe med Merete. Jette blomstrede op. Dem der havde besøgt hende i hendes eget hjem, så pludselig en hel anden person, som de hurtigt lærte at sætte pris på og holde af. En skøn forvandling…

Desværre blev Jettes ophold kun af halvandet års varighed. I efteråret 2020 fik hun konstateret kræft oven i demensen. Men stadig fik hun den pleje og omsorg, hun havde brug for, lige til hun sov stille ind 7. januar. Personalet gav sig altid 125 procent. Både Jette og jeg, som værge og ven, har fået en fantastisk behandling, både før, under og efter forløbet.

Så en stor varm TAK skal lyde til personalet på FV, stor tak til Merete, men også alle I andre søde og kompetente omsorgspersoner, Jette har mødt på FV og i tiden før i hendes eget hjem. I var der altid for Jette, når hun havde brug for det og for mig, som også til tider havde brug for noget sparring fra faglig personale.

Tak for godt samarbejde, jeg ved, I har gjort Jettes sidste år til et paradis på jord.

Tak for jer."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.