Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: En ny motorvej er gift for den grønne omstilling, Ole Bollesen

Artiklens øverste billede
Jesper Yde Knudsen. Foto: Syddjurs Kommune

"Syddjurs borgmester Ole Bollesen udtaler sig rosende om planerne om en ny motorvej på Djursland. I følge borgmesteren vil “en motorvej til Grenaa skabe mere vækst på Djursland” - og han udtaler også, at “lufthavnen vil have stor glæde af, at der kom en motorvej tæt forbi”

Læs mere: Borgmestre: En motorvej giver nyt liv

Realiteten er at en ny motorvej vil giver mere biltrafik, mere flytrafik og dermed en markant højere CO2 udledning.

Mette Foged. Foto: Syddjurs Kommune

Problemet er, at vi står midt i en dybt alvorlig miljøkrise for vores planet. 

Hvis vi ikke øjeblikkeligt stopper med at tænke i blind økonomisk vækst, og med det samme sætter fuld gang i en ambitiøs grøn omstilling, risikerer vi at ødelægge livsgrundlaget for vores børn og børnebørn.

Derfor skal vi i stedet satse på tiltag, der mindsker behovet for transport. Coronakrisen har vist, at meget kan klares ved hjælp af IT, og vi skal satse meget mere på den kollektive transport, f.eks. ved en kraftig udbygning af letbanen.

Vi vil have en vækst i livskvalitet, ikke en ensporet økonomisk vækst der giver mennesker mere stress og truer med at ødelægge naturgrundlaget for os og vores efterkommere."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen