Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Accepterer Syddjurs Kommune ulovlig administration?

Artiklens øverste billede

"Syddjurs Kommune overholder ikke Forvaltningsloven. Det fastslog Ombudsmanden i skarpe og utvetydige vendinger i november sidste år. På sit møde 2. februar drøftede miljø- og teknikudvalget ombudsmandens udtalelse, og den sag, det handler om. Det foregik for lukkede døre!

Når dørene lukkes, så er det fordi noget skal skjules. Vi (sagens parter) kan kun få at vide, at byrådsmedlemmerne har ”taget orienteringen om sagen til efterretning”. Indebærer det, at byrødderne siger pyt til Ombudsmandens påvisning af den ulovlige adfærd på rådhuset?

Borgernes retssikkerhed er på spil i sager af denne slags. Når en myndighed (f.eks. en kommune) beslutter sig for et eller andet i forhold til en borger, så skal det komme til udtryk i form af det, man kalder en afgørelse. Med den i hånden har borgeren ret til at klage og få en højere myndighed til at kigge den kommunale beslutning efter i sømmene. Hvis der ikke træffes en sådan afgørelse, så kan der ikke klages. I denne sag afviste den kommunale forvaltning i Syddjurs kommune, at vi har ret til at klage, men det har vi, og det har vi nu ombudsmandens ord for. Det er velkendt, at kommuner spekulerer i, at borgerne ikke kender deres ret. Ikke mindst på det sociale område, hvor der er penge at spare for embedsværket.

Derfor spørgsmålet: Når Ombudsmanden kritiserer Syddjurs Kommunes forvaltning, hvorfor skal de folkevalgtes drøftelse af sagen så foregå for lukkede døre? De kommunale chefers argument er ”forretningshemmeligheder”. Hvilke forretningshemmeligheder, der skulle være i denne sag, kan vi ikke se og heller ikke få oplyst. Men det er i øvrigt heller ikke forretningshemmeligheder, vi eller offentligheden spørger til. Det, byråd og politikere først og fremmest skylder os alle var på, er, om byrådet accepterer, at der foregår ulovlig administration i Syddjurs Kommune?"

Lokalavisen har bedt om en kommentar fra borgmester Ole Bollesen (S) og formand for Udvalget for natur, teknik og miljø, Kim Lykke Jensen (SF).

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.