Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Sådan undgår Syddjurs at solcelleparker bliver investeringsobjekter

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

"I denne tid hvor vi skal værne om vores sparsomme natur, og Syddjurs Kommune er kendt som en kommune der vægter naturen højt, kan jeg ikke se, hvorfor kommunen er interesseret i projekter med solceller placeret på jorden, hvor det skæmmer naturen for alle, der færdes forbi solcelleparken. Stil dog hellere krav om solceller på taget af alle nybyggerier og nylagte tage.

Men hvis det bliver beslutningen fra kommunens side, skal der lokal opbakning til projektet. For at sikre lokal opbakning til solcelleprojekter placeret på jorden, vil jeg mene, at kravet til projektet skal være, at 40 procent af projektet skal være sikret gennem anparter solgt til lokale i området. Det vil sikre en lokal opbakning. Desuden bør solcellernes placering altid ligge i visuel afstand fra jordejerens egen bolig. Dette vil bevirke, at den der får den økonomiske gevinst, ved at lægge jord til projektet, også er den der skal se på solcellerne. På den måde kan kommunen sikre, at der ikke laves solcelleparker som investeringsprojekter, uden hensyntagen til den lokale befolkning i området.

Hvis det ikke er muligt at undgå indhegning, bør der laves helårsafgræsning med kvæg, som kan være med til at sikre biodiversiteten i området. Alternativt til afgræsning kan der etableres blomstereng til gavn for insekter. Der skal en biolog tilknyttes området, så der kan rådgives om, hvordan man bedst får skabt biologisk mangfoldighed på stedet."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.