Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Simsek slår fast - Byrådet har fået alle oplysninger

Bünyamin Simsek svarer på borgers spørgsmål om, hvorvidt byrådet få de rette oplysninger af rådmanden i forbindelse med salget af boliger på Poul Martin Møllers Vej

Artiklens øverste billede
Rådmand Bünyamin Simsek (V)

Jeg må slå fast, at det ikke er tunge, sociale problemstillinger, vi løfter ved at beholde kommunens ejendomme på Poul Martin Møllers Vej. Jeg forstår udmærket, at man er glad for at bo billigt og centralt, og at det opfylder et behov for hver enkelt af beboerne i ejendommene. Boliger til husvilde er ikke et permanent boligtilbud. Det er tænkt som en helt akut hjælp til mennesker, der af den ene eller anden grund pludselig står uden tag over hovedet, og som ikke er i stand til at løse boligmanglen på egen hånd. Og det er ikke den slags beboere, vi typisk har på Poul Martin Møllers Vej. De fakta, som jeg har forelagt byrådet, viser, at beboerne er i lejemålene i årtier efter den sociale begivenhed, der skaffede dem ind i en kommunal lejlighed. Det er altså ikke en akut situation, vi afhjælper med boligerne.

En optælling af indflytninger gennem de seneste seks år viser, at der tilbage i 2015 blev anvist fire lejere fra Den Sociale Boligtildeling. Herefter er der ikke kommet lejere ad denne vej. Der har fra 2015 og til nu været tre indflytninger til det bofællesskab, der er i ejendommene, og to indflytninger efter anvisning fra andre afdelinger i Socialforvaltningen.

De resterende 35 lejere er kommet ind uden anvisning fra Socialforvaltningen – via ansøgning til Teknik og Miljøs Udlejningsafdeling. Disse oplysninger har Byrådet fået, både i foråret 2020 og i forbindelse med den aktuelle sag. Der er derfor ingen bund i anklagerne om, at man forholder oplysninger i sagen for andre.

Den boligsociale opgave løfter vi sammen med den almene boligsektor - altså boligforeningerne - og vi investerer hvert år massivt i at bygge flere boliger, så alle kan finde et hjem. Salget af ejendommene på Poul Martin Møllers Vej skal netop være med til at finansiere den indsats

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.