Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Er vi de fem procent?

Artiklens øverste billede
Christian Wibe-Marker. Foto: PR

Da den socialdemokratiske regering fremlagde deres økonomiske 2025-plan, blev der lovet, at 95 procent af danskerne ikke vil opleve skattestigninger. Det ville ikke blive dyrere at være dansker.

Er vi de fem procent her i Skanderborg?

I vores socialdemokratisk-ledet kommune ser vi med den vedtaget budgetaftale fra 2020 frem til en skattestigning. Skattestigningen rammer de lavestlønnede hårdest, og med regeringens og Venstres urimelige udligningsreform sendes pengene direkte ud af kommunen. Det er ikke fornuftigt på nogen måder. Skatten skal ned igen.

Vi ser også frem til ekstra udgifter til forplejning på knap 5.300 kr. årligt for vores ældre medborgerne, da ordningen med fri adgang til drikkevarer, der blev afskaffet ved årsskiftet på plejecentrene i Skanderborg Kommune.

Og senest i sidste uge blev det besluttet, at det bliver dyrere at få passet sine børn i Skanderborg kommune. Forældrebetalingen bliver hævet med 1.200 kr. årligt for børnehavebørn og 816 kr. årligt for vuggestuebørn.

Først blev det dyrere for os alle, så for vores ældre på plejecentrene og nu bliver det dyrere for børnefamilierne. Hvem bliver de næste?

Det Konservative Folkeparti i Skanderborg præsenterede sidste år et stærkt borgerligt budgetforslag i Skanderborg Kommune, hvor vi viste, at skattestigninger ikke er nødvendige.

Et budgetforslag med prioritet på løft af skole- og børneområdet, en sikring af velfærdsniveauet på ældreområdet og mere grøn omstilling.

Pengene kunne blandt andet findes ved besparelser på administration, beskæftigelsesindsatsen og driftsbesparelser på det tekniske område. Skanderborg kommune bør og skal være et godt sted at bo - også for helt almindelige mennesker med helt almindelige lønninger.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.