Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Forældre skal ikke betale mere i 2021 for at få passet deres børn

Artiklens øverste billede
Christoffer Pedersen. Arkivfoto

"Det er rigtig godt, at der nationalt er sat et arbejde i gang med henblik på at få sikret minimumsnormeringer i daginstitutionerne med virkning fra 2024. De fleste småbørnsforældre vil formentligt kunne nikke genkendende til, at nogle gange opleves det, at der er for få hænder til at varetage børnenes ve og vel i løbet af dagligdagen.

Læs også: Minimumsnormeringer: Staten sender godt fem mio. til Syddjurs i 2021 - lig med flere pædagoger

Og da Danmark alt andet lige er et af de lande i verden, hvor børn tilbringer længst tid i daginstitutionerne – ja, så er der bare behov for, at vi hele tiden sikrer, at der er voksne nok til rådighed for børnene, så børnene kan sikres en tryg og god hverdag med masser af leg, sjov, omsorg, aktiviteter og udeliv.

Jørgen Ivar Mikkelsen. Arkivfoto

Det er rigtig godt, at minimumsnormeringerne betyder, at vi i Syddjurs Kommune får tilført flere statslige midler målrettet daginstitutionsområdet. Men da forældrebetalingen til børnepasning i Syddjurs normalvis har været fastsat til 25 procent af udgifterne på området, så vil minimumsnormeringerne også typisk føre til en øget forældrebetaling. Det vil altså blive dyrere at få passet sine børn.

Læs mere: SF foreslår hurtigere minimumsnormeringer efter genåbning af daginstitutioner

Det tror vi egentlig godt, at forældrene kan acceptere, men samtidig må vi også bare erkende, at det seneste år har der været en række begrænsninger på, i hvilket omfang man har kunne gøre brug af daginstitutionspladsen. Derfor synes vi i Venstre IKKE, at vi i år skal lade forældrene betale mere for at få passet deres børn."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen