Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Sådan kan der skiltes intelligent i Rønde

Artiklens øverste billede

"Forslag om etablering af intelligent skiltning og 'nudging' (Med et 'nudge' giver man folk et lille men kærligt skub, populært sagt, red.) for trafikken op ad Molsvej med retning mod Aarhus.

Skiltningen anviser alternativ rute fra Mols via Birkevej og forbi dagligvarebutikkerne Meny og Netto – begge på bagsiden af disse.

Udkørsel ved lyskrydset Rønne Allé (drejes til højre) og til venstre ad Hovedgaden, mod Aarhus. Skilt A skal placeres på Molsvej umiddelbart før T-krydset til venstresving ned ad Birkevej.

Fordelen er at der bliver mindre trafik ned ad Hovedgaden, med de affødte trafikproblemer med Kaløtorvet mm. Samt at der kan fremføres mere trafik nu af to ruter: 1. rute: Molsvej – Birkevej – Rønne Alle´ lyskrydset. Og via 2. rute: Molsvej – Hovedgaden (som i dag).

Det kræver yderligere et skilt `B` i lyskrydset ved Rønne Allé og Hovedgaden.

Hvad er egentligt problemet i dag? Hvorfor bruge penge på skiltene ?

Især i forbindelse med trafik vestfra (Aarhus siden) og i weekenderne/ferietiden, kan der opstå kødannelse og tæt trafik i forbindelse med højresving ind på Kalø torvet (ved Meny) eller ved Fakta/Netto butikkerne.

Men også ved trafik østfra, dvs. ned ad Hovedgaden, opstår der nemt situationer med kø og mange trafikanter der blokerer kørebanen, når en bilist skal svinge til venstre. Igen ved venstresving til Kaløtorvet (Meny), eller ved venstresving ud fra Ceresvej (fra busterminalen) eller når busserne fra Aarhus skal ind på terminalområdet.

Alt sammen noget der gør, at flowet bremses og der opstår kø med muligheden for farlige situationer. Der udover er mængder af biler (éndagsturister fra Aarhus området) steget voldsomt under coronakrisen, og det har betydet lange køer af biler op mod lyskrydset Molsvej - Hovedgaden.

Dette kunne afhjælpes med den intelligente løsning med skiltene, som jeg foreslår. Forslaget er sendt i dag til `Sikker trafik` - Mobilitetsplan for Syddjurs, og jeg afventer spændt om andre kan se det smarte og `intelligente` i forslaget. God tur og kør forsigtigt - også gennem Rønde."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen