Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vaccinationscentret bør ligge i Hadsten

"Selvom kommunen nu snart er 15 år gammel, har byrådet ikke prioriteret at man kan køre med almindelig kollektiv trafik mellem alle de største byer i kommunen," skriver Peder Meyhoff (EL)

Artiklens øverste billede
Peder Meyhoff. Arkivfoto

debat Zizi Berger-Junge har læst et opslag jeg har skrevet på facebook. Her undrer jeg mig over at kommunen har valgt Hammel som den lokale vaccinationsby, selvom der bor flere mennesker i Søften-Hinnerup-Hadsten-området, og der desuden mangler almindelig kollektiv trafik mellem Søften-Hinnerup og Hammel. De der er afhængige af bus eller tog, vil være bedst tjent med at vaccinationscentret ligger i Hadsten, skriver jeg. Den by kan de fleste komme til med kollektiv trafik.

Og det er her den virkelige skandale ligger. Selvom kommunen nu snart er 15 år gammel, har byrådet ikke prioriteret at man kan køre med almindelig kollektiv trafik mellem alle de største byer i kommunen. Der mangler endnu en busrute mellem Hammel og Søften-Hinnerup. Og i øvrigt har byrådet har heller ikke været i stand til at prioritere cykelstier mellem de største byer.

I forhold til Rejseplanen tager det 1 time og 11 minutter et tage med almindelig kollektiv trafik fra Hinnerup til Hammel. Når man skal hjem igen, kan man være så heldig at det kun tager 45 minutter, men på de fleste tidspunkter tager det over en time, og nogle gange mere end 1½ time. Og mærkeligt nok varierer prisen med rejsekort fra 24 til 38 kroner pr. tur.

Det kan gøres hurtigere med flextur. Men det vil koste ca. 60 kr pr tur. I kommentarsporet på facebook er der nogle der kalder det småpenge. Men det er det kun, hvis man selv har penge nok. Der er nogle for hvem 120 kr er en stor udgift.

Noget andet er klimaet. Der bor godt 19.000 i Søften-Hinnerup-Hadsten, men kun knap 7.000 i Hammel. Og jeg vil vove den påstand at det samlet tager længere tid og giver et større CO2-udslip når 19.000 personer skal køre en givet afstand end hvis kun 7.000 skal. Også selv om der måske skulle være længere fra Hinnerup til Hammel end omvendt, som Zizi skriver.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.