Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

I Ry kan man lide det eller ej

Kvickly/Trygs har stor indflydelse på byens udvikling og dens forretninger - det kan man enten lide eller ej. Jørn Rydahl Jensen hører ikke til fanklubben

Artiklens øverste billede
Kvickly/Trygs store indflydelse på udviklingen af Ry og påvirkningen af byens butikker falder ikke i lige god jord hos alle. Ejer af UnoX-tanken, Jørn Rydahl Jensen er betænkelig. Foto: Wulff

Som ejer af UNOX i Ry/Brunhøjvej 2 følger jeg naturligvis meget med i diskussionen om det tredje supermarkeds placering i Ry Øst, og jeg har bemærket det som et stort samtaleemne, blandt andet på Facebookgruppen i Ry.

Mine 5000 kvadratmeter har i de senere år været genstand for stor interesse, selvfølgelig grundet den gode placering. Også Kvickly/Tryg har på et tidspunkt tilbudt at købe min grund, hvor jeg så kunne drive min virksomhed med servicestation,vaskehal, værksted m.m. som lejer hos dem.

Et salg kunne måske have været en økonomisk fordel for mig, men tanken om at skulle under Kvickly/Trygs styring og min helt principielle holdning til Kvickly/Trygs store indflydelse på byens udvikling og dens forretninger, gjorde mit valg nemt.

I Ry kan man lide det eller ej. Jeg takkede nej-tak. Rigtigt mange mennesker har i de senere måneder spurgt mig, hvor jeg stod i denne sag om mine 5000 kvm. til eksempelvis REMA1000.

Jeg har svaret folk sådan her:

I princippet er jeg lidt i et vadested. Jeg har drevet forretning på Brunhøjvej 2 i mange år, 44 år på stedet i alt. Jeg holder meget af mine medarbejdere og de mange kunder, og det har været en livsstil at "være på" alle ugens syv dage, som sådan en type forretning kræver. På den anden side runder jeg snart de 65 år, og alt skal jo have en ende på et tidspunkt. Måske kunne et salg til REMA1000 være hændelsen, hvor UNOX stationen i øvrigt stadig vil bestå. Som jeg også har sagt det til mange spørgende: Jeg er hverken positiv eller negativ, optimist eller pessimist. Beslutningen er hos vores folkevalgte politikere.

Og selv om mange påstår, at nogle politikere er "i lommen" på Kvickly/Tryg, vælger jeg ikke at hoppe på den vogn.

Nok presser Kvickly/Tryg voldsomt på, med mere eller mindre fine metoder, for at få et tredje supermarked på de, af dem, mange erhvervede/opkøbte grunde øst for Brunhøjvej, hvor de så kan/vil styre alt fra placering, husleje m.m.

Og nok udgør direktør for Kvickly, Torben Andreassen, og den siddende formand en slagkraftig duo, siddende på en enorm pengekasse (dine og mine penge), når det kommer til indflydelse på Rys udvikling og byens butikker m.m.

Som en kunde sagde det til mig forleden: Er enevælden ikke afskaffet for mange år siden?

Ja, i Ry kan man lide det eller ej.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen