Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Økonomien hænger ikke sammen for trinbræt i Laurbjerg

Artiklens øverste billede

Debat SF har ikke støttet yderligere (for)undersøgelser af Laurbjerg station.

Vi er i udgangspunkt ikke klogere på Laurbjerg station, end da vi indgik budgetaftalen. Tværtimod. Projektet skal dog gennemføres sammen med elektrificeringen af jernbanenettet, så vi tvinges til at handle nu.

SF løber ikke fra budgetaftalen - og SF støtter fortsat en station i Laurbjerg. Men begge dele forudsætter, at vi træffer en beslutning på et oplyst grundlag, hvor økonomien er i balance. Begge dele hænger i en meget tynd tråd.

Vi er ikke blevet klogere. Tværtimod har hvert svar udløst flere spørgsmål. Eksempelvis skal vi "købe" genåbningen igennem Banedanmark. Vi kan ikke selv stå for anlægsprojektet. Det var ellers et argument for, at det kunne blive billigere end Banedanmarks estimater.

Transportministeren har givet udtryk for, at en genåbning af Laurbjerg station kræver et politisk flertal i Folketinget (da Folketinget tidligere har vendt tommelfingeren nedad for en station i Laurbjerg). Tidligere var vurderingen, at så længe Arriva ville køre, så kunne vi genåbne.

Økonomien er fortsat helt uafklaret. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at det bliver væsentlig dyrere end de 10 millioner kroner, vi har sat af i budgettet. Banedanmark har oplyst 16 millioner kroner i anlægsudgifter og 500.000 kroner i årlige driftsomkostninger. Efter 750.000 kroner til undersøgelser, så mangler der 7 millioner kroner i anlæg og 500.000 kroner i årlige driftsomkostninger.

SF kan ikke forsvare beslutningen set i lyset af de mange usikkerheder.

Vi har kernevelfærdsopgaver (handicap, psykiatri og specialområdet), der kæmper for at holde skindet på næsen. Pengene ville være bedre brugt der.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.