Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kulturskoleeleverne kommer ikke 'på græs'

Artiklens øverste billede
Kulturskolens elever har tidligere blandt andet lavet musical i Kulturhuset. Lige nu må de dog nøjes med online fjernundervisning

Mens børn- og unge der går til fodbold må komme på græs – må børn- og unge der går i musik- og kulturskoler fortsat bruge deres fritid på online undervisning.

Onsdag 24. februar blev der indgået en politisk aftale om lempelser af restriktioner på blandt andet kultur-, idræts- og foreningsområdet.

Der har været lagt særlig vægt på, at en lempelse af restriktionerne på fritidsområdet er vigtig for børn -og unges mentale, fysiske og sociale trivsel.

Lempelserne betyder, at børn – og unge i hele landet igen kan dyrke deres udendørs fritidsaktiviteter.

Vi har de sidste dage set rigtig mange glade børn- og unge boltre sig på kunstgræsplænerne sammen med deres kammerater. Der er ingen tvivl om at de børn får masser af ny energi.

Men hvorfor må eleverne i Musik- og kulturskolerne ikke komme 'på græs'?

Men, imens børn- og unge der dyrker udendørs idræt kan mødes, er det samme ikke tilladt for børn- og unge der dyrker f.eks. musik, teater, billedkunst og dans i deres fritid.

Eleverne i landets Musik- og kulturskoler havde ellers set frem til igen at mødes og øve udendørs.

Teaterhold vil have stor fornøjelse af at arbejde på en forladt friluftsscene, orkestrer og kor kan mødes i mindre skolegårde og billedkunsthold kan lave udsmykninger af byrum.

Eleverne i musik- og kulturskolerne har præcis de samme behov som unge fra kultur og idrætsområdet. Det handler om mental, fysisk, og social trivsel.

Men hvorfor må eleverne i Musik- og kulturskolerne ikke komme 'på græs'?

Kulturministeriets Corona-team forklarer, at fordi musik- og kulturskolerne ikke har en foreningskonstruktion, så er børn og unge, der har kultur og kunst som fritidsaktivitet ikke ind tænkt i lempelserne.

Det er landsorganisationen Danske Musik- og kulturskolers opfattelse, at der er tale om en fejlfortolkning af retningslinjerne og opfordrer ministeren til at tage sagen op.

Børn og unge med kunst og kultur som fritidsaktivitet skal ikke behandles anderledes end børn og unge med idræt som fritidsaktivitet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen