Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kommentar til indlæg af Dansk Folkeparti - ældreområdet er både velfungerende og meget effektivt

Artiklens øverste billede

"Ældreområdet i Syddjurs er både velfungerende og samtidigt meget effektivt. Det fremgår af nedenstående punkter.

Læs mere: Debat: DF deltager ikke i flere budgetforlig uden, at ældreområdet tilføres flere penge

En kommune kan godt have et lavere udgiftsniveau på ældreområdet sammenlignet med andre kommuner – og samtidig have et godt serviceniveau. I Syddjurs har vi fine tilsynsrapporter på plejehjemmene, og vi har også et meget højt antal visiterede timer i hjemmeplejen. Vi har dygtige og effektive medarbejdere.

Men det er klart, at når antallet af ældre stiger (antallet af 80+stiger meget i Syddjurs i de kommende år) så skal antallet af medarbejdere på ældreområdet også stige. Dette er indregnet i de kommende års budgetter. I byrådet skal vi også i de kommende år sikre os, at vi fortsat kan have et godt serviceniveau på ældreområdet, og sikre at vores medarbejdere har gode arbejdsvilkår og stor indflydelse på deres egen arbejdssituation – som også vil være til gavn for vores ældre.

Økonomien i Syddjurs har rettet sig meget i løbet af det sidste år, og jeg håber, at vi i de kommende budgetforhandlinger kan sikre ældreområdet.

  • De overordnede tal i tabellen er korrekte, det er dog væsentlig at bemærke at de 69,5 medarbejdere ikke alle er FOA medlemmer. Det dækker hele sundhed og omsorg, såsom ergoterapeuter og andre faggrupper.
  • Forligspartierne bag budget 2021 anerkender, at området har været presset under de seneste års økonomisk udfordringer, og har tildelt ekstra midler til området, svarende til 12 nye medarbejdere inden for FOAs område. Der tilføres også ekstra midler til området de kommende år som følge af demografimodellen.
  • De 11 mio. kr. som artiklen nævner, skal anvendes til en gentænkning af både hjemmepleje og sygeplejen, hvor der hentes erfaringer ind fra både udland og fra medarbejderne selv. Samtidig arbejdes på at udvikle et nyt it-system, som kan understøtte forsøgene med selvstyrende teams i hjemmeplejen.
  • Ældreområdet har ydet en stor indsats med gode resultater de seneste år. I brugertilfredshedsundersøgelsen fra 2019 er 93 procent af beboerne i plejeboligerne tilfredse og for modtager af hjemmeplejen er det 84 procent. De seneste tilsyn af plejeboligerne, blandt andet af Søhusparken, er også meget positive.
  • Syddjurs Kommune ligger også generelt høj i antal visiterede timer til hjemmehjælp i eget hjem pr. uge for 65-79 årige. https://www.kl.dk/media/26061/kend-din-kommune-2021.pdf s. 68 – 70 (2019 tal)."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.