Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Nato-molen bør udnyttes i langt højere grad

Artiklens øverste billede
Nato-molen bør udnyttes i langt højere grad, mener læserbrevsskribent Carl Regli. Foto: Koldkrig-online.dk

debat Før NATO-Molen, i 1968 blev opført, var der liv både over og under vandet- men uden den fæle stank, der er opstået efter Molen blev bygget.

Vi er flere der er optaget af, hvad der skal ske med Nato-molen.

Den herlighedsværdi stedet rummer, med skønne gåture og mulighed for mange forskellige tiltag der kan etableres, giver grundlag for, at man bør "tænke ud af boksen".

Om Molen - måske kun dele af den - kan genanvendes er det første der skal skaffes klarhed over. Ved en delvis bevaring kan man måske forstille sig nedenstående:

Fjerner man noget af stykket mellem de eksisterende 2 porte, opstår en åbning - hvor vandet frit kan strømme igennem, med den passende vanddybde. Viser beregninger, at man kan "nøjes" med at grave åbninger i den eksisterende del af vejen ud til molen, så der kan strømme tilstrækkeligt vand igennem - kan det måske være en bedre løsning. Kommer der en bro, bør den fremtræde så let og "usynlig" som muligt - dog med en bæreevne og bredde så redningskøretøjer - ambulancer mm. skal kunne komme frem. Ovennævnte løsning forudsætter, at molen kan sikres så den ikke "forsvinder" på grund af manglende fundamentering.

Hvad enten Molen genbruges eller helt bliver fjernet, kan der etableres mange aktiviteter i området, så sportsdykkere, lystfiskere, badende / vinterbadere og mange andre, kan få glæde af området.

Fuglene - der i dag hygger sig i "det stinkende hul" - finder helt sikkert alternative føde- og opholds steder.

Med en af de ovennævnte løsninger, eller en kombination heraf, vil der formodentlig komme lidt bredere sandstrande, især de strande, der siden Molen blev bygget desværre har mistet den oprindelig bredde.

Biodiversitet: Det burde det være forbudt, at der i hele Ebeltoft vig må skrabes muslinger. Om det allerede er forbudt, har jeg ikke kendskab til, men det bør under ingen omstændigheder kunne forekomme.

Om der kan spares noget ved delvis at genbruge Molen er uvist, men det bør ikke hindre, at få så mange aktiviteter som muligt på banen - så flere folk i fremtiden kan få glæde af området omkring Molen ved Femmøller Strand. De mange positive muligheder området byder på, opvejer til fulde de omkostninger der kommer i forbindelse med de planer - man evt. går og pusler med.

Pumpestationen med samtlige installationer skal/bør fjernes også indhegningen - det samme gælder også den indhegning der gå langs med Tinghøjvej. Det er vi mange der ønsker/kræver. - Det er helt til grin, og spild af gode kræfter, at forsvaret jævnligt sender folk ud for at slå græsset i en 10 m. bred zone på indersiden af hegnene, og at man også bruger mandetimer på at overvåge området.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen