Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

SF ønsker fritagelse for nationale tests

Ved aftenens byrådsmøde har SF stillet et forslag om, at de nationale tests sløjfes i år på grund af corona og den mindre tid fysisk til stede i skolerne for eleverne

Artiklens øverste billede
Søren Frandsen (SF). Pressefoto

2020 har været udfordrende år for os alle. Ligeledes har det været udfordrende for lærere og elever. Der har været flere situationer, hvor skolerne er lukket ned for fysisk undervisning med kort varsel, og der har været flere længere perioder med hjemmeundervisning.

Nogle elever er kommet tilbage fra hjemmeundervisning og kan nu modtage undervisning på vores skoler. Vi bevæger os i retningen af en normalisering, hvor flere elever kan komme tilbage på vores skoler.

Der er godt og vel tre måneder tilbage af skoleåret 2020 – 2021. Fokus skal ikke være på gennemførelse af nationale test. Fokus skal være på at skabe trivsel for vores elever – og på at indhente det forsømte både fagligt og socialt.

Nationale test bidrager grundlæggende ikke til lærernes forståelse af elevernes faglige niveau. Det er et kontrolredskab – og et klassisk værktøj fra Christiansborgs side, når Christiansborg skal vise handling og "gøre noget."

Som læringsværktøj har det en meget begrænset værdi. Lærerne har mange andre (og alt andet lige bedre) redskaber til at evaluere elevernes faglige niveau. SF ønsker derfor, at Favrskov Kommune skal søge dispensation til ikke at afvikle de nationale test

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.