Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Nyt torv og supermarked på vej til Ry Øst

Efter flere års debat har et flertal truffet en beslutning om placeringen af et indkøbscenter i Ry øst

Artiklens øverste billede
Det er området her i det østlige Ry, der fremover vil blive omdannet til et butikscenter.

debat Borgerne i Ry kan se frem til et nyt indkøbsområde i Ry Øst med tre dagligvareforretninger og et fælles, sammenhængende torv.

Efter flere års debat har et flertal i Skanderborg Kommunes økonomiudvalg nu besluttet at placere det nye indkøbsområde som en udvidelse af det område, hvor Netto og Superbrugsen idag ligger.

På de seneste møder har der været drøftet seks mulige scenarier for placering af det nye indkøbsområde. Helt afgørende for den endelige beslutning har været at finde en god trafikal løsning, der samtidig muliggør et centralt torv - med mulighed for at handle fx ost, fisk, thaimad mv fra mobile salgsvogne.

Fordelen ved et centralt torv mellem butikkerne er desuden, at kunderne kan parkere ét sted og gå rundt til de forskellige supermarkeder uden at skulle flytte bilen hver gang.

Det nye område bliver omkranset af en ny forbindelsesvej mellem Industrivej og Skanderborgvej på den ene side og Brunhøjvej på den anden side. På den måde bliver der ikke ændret på muligheden for at køre på Brunhøj, hvilket også har været vigtigt i den samlede vurdering af de trafikale forhold.

Næste skridt bliver at få planlægningen helt på plads, så der hurtigst muligt kan komme gang i byggeriet. Kommunen kan ikke bestemme, hvilke butikker der skal være i det nye område, men alene sikre muligheden for at der kan være tre butikker på stedet.

Med den dialog og de tilkendegivelser, der har været fra forskellige supermarkedskæder er vi sikre på, at der hurtigt kommer til at ske noget i Ry Øst. Fra byrådets side vil vi ihverfald arbejde for en hurtig løsning.

I den endelige planlægning for området skal der også beskrives, hvad der kan bygges på de omkringliggende arealer. Fx langs Brunhøjvej på den nuværende Uno-X grund og det tidligere Ry Bogtrykkeri overfor Gudenåskolen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.