Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Kære regering - Vi skal have både børn og deres mødre hjem fra Syrien

Artiklens øverste billede
Søren K. Lauridsen. Arkivfoto

"Det skal bemærkes, at dette indlæg ikke er skrevet på vegne af Socialdemokratiet i Syddjurs, men som en personlig kommentar.

Læs også: Syrien børnene: Socialdemokratiet i Syddjurs støtter regeringen

I sidste uge kunne man i et opslag i Adresseavisen læse, at Socialdemokratiet i Syddjurs bakker op omkring S-regeringens holdning til hjemtagelse af de 19 til 25 danske børn fra flygtningelejrene i det nordlige Syrien. Det er normal praksis i Socialdemokratiet, at en lokal afdeling af partiet, når det ikke drejer sig om konkrete lokalpolitiske spørgsmål, går ind for samme holdning som er signaleret af partiledelsen, men den fortsatte debat – også internt i partiet – har betydet, at det nok er på sin plads med en nuanceret kommentar.

Flere af Socialdemokratiets lokalformænd og borgmestre har som bekendt sendt en henvendelse til partiet, hvor de opfordrer til at hjemtage de danske børn, ligesom regeringens støttepartier er gået ind for hjemtagelse. Og lige nu lyder der også røster fra et par partier i blå blok om, at regeringen skal revidere sin holdning – og det vil så forhåbentlig føre til nye forhandlinger.

De to flygtningelejre i Syrien er jo en international katastrofe. Beskrivelserne af hvordan børnene får lov til at sejle deres egen sø og vokse op under totalt kaotiske og sundhedsfarlige forhold, hvor de er udsat for underernæring og ekstrem fattigdom, kalder på opbakning fra hele Europa. Hvis der fortsat er et perspektiv på det vi tidligere kaldte for globaliseringen, så må her være en humanitær sag, som vi burde kunne stå sammen om - faktisk i hele den vestlige verden.

I artikler fra andre aviser kan jeg forstå, at andre EU-lande – eksempelvis Belgien – er gået i gang med hjemtagelse, men uden at det rigtigt er lykkedes.

Men vi er nødt til at fortsætte. Vi skal have både børn og deres mødre hjem – ikke kun børnene. Det er vigtigt, at vi i denne situation, som i andre ikke skiller børn og forældre ad – og efterfølgende må dansk lov og ret så afgøre, hvad der skal ske med mødrene når de er tilbage i Danmark.

Med disse argumenter rundt om det humanitære og ud fra almindelige menneskerettighedshensyn, ordentlighed og værdighed vil jeg gerne opfordre S-regeringen til at gå ind i en koordineret international aktion, eller en EU-aktion, hvor hjemtagelse af børnene og deres mødre sker under aftalte internationalt-juridiske præmisser."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.