Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Nye Borgerlige ønsker permanent gymnasie-løsning

Artiklens øverste billede
Nye Borgerlige ønsker permanent gymnasie-løsning i Skanderborg Kommune. Arkivfoto

Lige nu står unge fra Skanderborg kommune til at blive tvangsfordelt til f.eks. Viby Gymnasium til trods for, at deres førsteprioritet var hjemkommunen. Det er andet år i træk, at regionspolitikerne trækker vores elever gennem denne stoleleg - en uværdig proces, som er en direkte følge af en fejlslagen integrationspolitik i Aarhus.

Der har i mange år været store problemer på de såkaldt 'indvandrertunge' gymnasier som Viby med bl.a. obstruktion af undervisningen og udøvelse af social kontrol. Viby Gymnasium lider under et faldende elevoptag og en hverdag præget af disse problemer. Vores socialdemokratiske regering mener, at problemet løses ved at tvinge elever til at gå på de ramte gymnasier, så de kan nå deres erklærede mål om at sikre, at der max. er 30 procent elever med indvandrerbaggrund på gymnasierne.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil’s fordelingsregler er vedtaget af Folketinget. Kun Nye Borgerlige stemte imod. 'Hvad enten man har gammeldansk eller indvandrerbaggrund, så skal man lære hinanden at kende på tværs. Om man gør det via den ene eller anden mekanisme er underordnet […]', sagde ministeren til DR i 2020. Det klinger derfor også lidt hult, når vores egen socialdemokratiske borgmester Frands Fischer i Uge-Bladet erklærer, at det 'kommer som et helt chok', at regionen – med en socialdemokratisk regionsrådsformand i spidsen - ikke har tilsidesat dette mål.

Alle de, som rettelig føler sig berørt af denne udvikling, bør tænke tilbage på sidste gang, de stod i en stemmeboks. Har man sat sin stemme fra midten ca. og mod venstre, så har man de facto også stemt for et multikulturelt dansk samfund for enhver pris. Og som i tilfældet med gymnasievalg så er det ganske ofte de unge mennesker, der betaler prisen.

Det ville klæde politikerne at finde en værdig og permanent løsning, så vores unge mennesker trygt kan glæde sig til at starte på Skanderborg Gymnasium sammen med kammeraterne, hvis det er det, de gerne vil.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.