Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Hvorfor får udenrigsministeren ikke Sarah hjem?

Artiklens øverste billede
Susan Kronborg, MF, Radikale Venstre.

Sarah blev lokket til Irak af sine forældre og har desperat forsøgt at komme tilbage til Danmark.

Sarah er ved en aktion blevet reddet fra sin familie, men sidder nu i et Safe House i Irak. Organisationen Ny Identitet stod for redningen med hjælp fra de kurdiske myndigheder, men Sarah sidder stadig i et Safe House i Irak og udenrigsministeren gør stadig ikke noget.

Sarah Alsandi skulle først være 18 år for at kunne rejse ud af landet uden sine forældres tilladelse - det er hun så blevet i februar, og stadig er intet sket.

Jeg har stillet spørgsmål til udenrigsministeren og fået svar om, at Irak ikke konventionsmæssigt er forpligtet til at udlevere hende, uanset om hun er over 18 år. Derfor har jeg nu som medlem af Indfødsretsudvalget bedt om dispensation for Sarah Alsandi.

Jeg kan ikke love, at det lykkes, men hvis Sarah ad den vej kan få dansk statsborgerskab, vil de juridiske forviklinger måske blive løst op - så Sarah kan komme hjem til Danmark og sine venner i Hammel.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen