Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Meilvang - en politisk beslutning om Norddjurs skal ligge i top 25

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

"Kære Jens Meilvang.

Sjældent set, at en statistik, hvor vi – Norddjurs Kommune – gerne skulle ligge i den øverste del af danske kommuner eller gerne øverst, kan betragtes som en succes, når det modsatte er tilfældet. Norddjurs Kommune ligger blandt de 25 ringeste kommuner til at holde den med Trafik- og Byggestyrelsen aftalte normerede sagsbehandlingstid i byggesager. Men måske harmonerer meget godt med, at formanden for Miljø og Teknik betragter det, at ansøgere ikke ringer og brokker sig til ham, som at ”HER GÅR DET GODT”.

Læs også: Byggesager: Norddjurs har svært ved at følge med

Det gør det ikke. Vi halter bare bagefter. Hvis Norddjurs Kommune vil være en erhvervsvenlig kommune og er servicepræget kommune, så skal skibet drejes hurtigt og ind på en ny kurs.

Ud fra artiklen i Grenaabladet / Lokalavisen er du blevet interviewet kort efter det årlige(!) møde med forvaltningen om statistikken om sagsbehandlingstider for byggesager i de danske kommuner. Et årligt møde gør desværre ingen forskel. Jeg går ud fra, at udvalget får månedlige statistikker for sagsbehandlingstiden, da det at ændre kurs, ikke kun bør ske årligt. Som med små skibe, så kan Norddjurs kommune, som en lille kommune, lave lynhurtige justeringer og sætte kurs. Sæt nu det mål, at vi med udgangen af juni i år ligger i top 25. Lav den plan der skal til. Det er een gang at nå toppen, så er det kun at holde ved lige.

Tilbage i 2018 kom der et nyt byggesagsbehandlingssystem – som kommunerne i Danmark lige skulle lære. Systemet gør at kommunernes sagsbehandling er væsentlig mindre end tidligere. Reelt er der ingen sagsbehandling. Derimod er der en kontrolopgave, om ansøger har leveret en korrekt ansøgning. Hvis dette er tilfældet, så kan der gives tilladelse straks. I tilladelsen kan der så være indbygget betingelser. Herefter er det bygherren, der har ansvaret.

Om nybyggeri skal prioriteres højere end lovliggørelse er en politisk beslutning, men det er ikke hensigtsmæssigt. Mange lovliggørelser, måske de fleste, hænger sammen med, at ejendommen skal sælges, og derfor er der her, måske netop behov for den hurtige sagsbehandling.

Da jeg ved, at holdet i byggesagsafdelingen er dygtige, arbejdsomme og dedikerede til opgaven, er det en politisk beslutning, om vi ikke skal ligge i top 25."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.