Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ebeltoft er i en rivende udvikling

En stor gruppe borgere har investeret deres tid i at nytænke Ebeltoft med respekt for byens særkender og sjæl. Det er der kommet en grundig og visionær rapport ud af.

Artiklens øverste billede

Debat Den seneste tid har debatten kørt i forhold til Ebeltoft, hvor flere har givet deres bud på fremtiden for vores købstad. I Socialdemokratiet ser vi mange spændende perspektiver for Ebeltoft, som er en gevinst for byen, og for hele Syddjurs Kommune.

Projektet omkring Ebeltoft i Udvikling (EiU) har været i gang i et godt stykke tid. En stor gruppe borgere har investeret deres tid i at nytænke Ebeltoft med respekt for byens særkender og sjæl. Det er der kommet en grundig og visionær rapport ud af. En rapport der tager fat om Ebeltofts muligheder og udfordringer og som rummer en række interessante og velargumenterede anbefalinger. Vi vil anbefale alle læse rapporten og ser flere lovende perspektiver, og glæder os til fortsat dialog om udmøntningen.

Senest er der på mødet i marts i Plan, Udvikling og Kultur (PUK) vedtaget, at bakke op om projektet Bølgen, hvor en presserende kystsikring skal gå hånd i hånd og samtænkes med byens udvikling.

Samtidig er der også hos os i Socialdemokratiet opmærksomhed på, at der i rapporten ligger flere ønsker omkring brugen af de store arealer, som Kommunen har opkøbt langs Strandvejen ud mod vandet. Det handler bl.a. om den gamle Stark grund. Noget af arealet skal bebygges og andet skal inddrages i de projekter som EiU har skitseret i rapporten.

Vi glæder os til fortsat dialog om, hvorledes dette skal foregå.

Hele området omkring det gamle posthus er interessant. Her tegner der sig et rekreativt område med strand og vandsportsaktiviteter. Gruppen omkring posthusområdet er ikke helt entydige omkring anbefalingerne hvorvidt det gamle posthus skal vige for noget andet. Men uanset dette, tegner der sig samlet set, et område med masser af aktivitet og en tydelig bymæssig sammenhæng med Maltfabrikken.

Den kommunale halvø er fremhævet i rapporten. Her er arealet formuleret som et stort rekreativt areal. Dette er vi i Socialdemokratiet meget enige i. Vi hører ikke til dem, der vil placere et stort byggeri på dette areal.

Der er mange meget interessante og gennemarbejdede forslag i EiU’s fine rapport. Man forsøger samtidig, at tage fat om de udfordringer, som vi alle oplever, herunder trafik og parkeringsmuligheder i sommerperioden. Ligesom at der er tydelig fokus på, at Ebeltoft skal være by for byens beboere uanfægtet at mange gerne vil besøge byen.

Vi hilser det store frivillige engagement i Ebeltofts udvikling og glæder os til det fortsatte samarbejde til glæde for Ebeltoft og den samlede kommune.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.