Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvem passer på de frivillige foreninger i Favrskov Kommune?

"Vi er parat til at hjælpe, også økonomisk, så vi efter pandemien fortsat har et mangfoldigt og velfungerende foreningsliv i Favrskov Kommune," skriver Venstres Thomas Storm

Artiklens øverste billede
Thomas Storm (V).

Den igangværende covid-19 pandemi har vist, at vi danskere generelt er gode til at forholde os til det, myndighederne melder ud omkring, hvad vi skal gøre, for at vi hurtigst muligt kommer frem til en mere normal hverdag igen. Restriktionerne fra regeringen, i henhold til smitte risiko, ændrer sig løbende ud fra det generelle billede og opdaterede smittetal.

Noget, der også ændrer sig løbende, er befolkningens velbefindende. Det har vist sig, at rigtig mange mennesker har fået udfordringer med deres selvværd og fysiske aktivitetsniveau. For nogle giver det sig selv, at man kan gå eller løbe en god lang tur i naturen. For andre er det af stor betydning at kunne samles med andre i 'deres' forening for at kunne komme tilbage på sporet igen.

Netop vore frivillige foreninger i Favrskov Kommune, og specielt de mange hundrede aktive frivillige borgere, der gør en forskel for 'deres' forening, og alle de medlemmer de gør noget godt for, er nogle, vi kan komme til at glemme i denne tid. Langt det meste af vores foreningsliv (foreningsliv er alt fra foreningsidræt over kulturelle foreninger til for eksempel ældreråd og lignende) står helt stille.

Foreningerne har lukket ned for aktiviteterne, og indtægterne er langt fra det niveau, der skal til for at opretholde og forberede genåbning af et velfungerende foreningsliv - selv under en nedlukning. Jeg er bekymret for de frivillige foreningsledere, bestyrelser og aktører, som under pandemien måske ikke har kunnet få udgifter og de manglende indtægter til at hænge sammen. Eller måske viser det sig, at foreningerne har mistet mange af deres medlemmer under nedlukningen af Danmark.

I Venstre har vi stort fokus på foreningslivet under og efter pandemien. Vi er parat til at hjælpe, også økonomisk, så vi efter pandemien fortsat har et mangfoldigt og velfungerende foreningsliv i Favrskov Kommune.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.