Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Børn på kanten af småt brændbart

Lad de politiske kæpheste blive i stalden, og bevar Center Skovby hvor den er

Artiklens øverste billede
I specialtilbud er der generelt langt flere drenge end piger, og det er slet ikke givet, at der er andre piger i klassen. Genrefoto

Økonomi, etik, velfærd, politiske kæpheste… i sagen om flytning af Center Skovby har økonomien – og især de politiske kæpheste, vundet.

For at tydeliggøre rammerne om børnene på Center Skovby, så er der tale om normalt begavede børn fra 7.-10. klasse, som har forskellige, særlige behov.

Det er børn, som langt hen ad vejen er normalt fungerende. Børn, som har brug for at spejle sig i andre, og at være en del af samfundet, ligesom alle andre.

Mange af børnene på Center Skovby kommer fra Columbusskolen, som kun går til 6. klasse. Ved at bryde samarbejdet mellem de to skoletilbud, vil en masse specifik og specialiseret viden om de enkelte børn gå tabt.

Derfor vil det, for mig at se, ikke give mening at skille de to skoletilbud ad. Den eneste oplagte grund til at Columbusskolen ikke går til 10. klasse må være, at de på Center Skovby får mulighed for at blive sluset ud i en større skole-verden på Skovbyskolen.

Med flytningen af Center Skovby til industrikvarteret – med lossepladsen som nabo - fjernes denne mulighed nu. Det virker som om disse børn bliver opgivet og ekskluderet - de isoleres på kanten af "småt brandbart".

Ensomme piger lades i stikken. I specialtilbud er der generelt langt flere drenge end piger, og det er slet ikke givet, at der er andre piger i klassen. Mange af pigerne har heller ikke nødvendigvis venner uden for skolen. Det er svært at være teenagepige, og ikke have jævnaldrende piger at spejle sig i.

Ved at flytte Center Skovby fra de jævnaldrende almenklasser, fratages især pigerne muligheden for at kunne indgå relationer til jævnaldrende piger.

Lad de politiske kæpheste blive i stalden, og bevar Center Skovby hvor den er - om ikke andet, så indtil I har fundet en værdig og udviklende placering.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.