Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Et svært forår for fritidsliv, idrætsliv og kulturliv

"Det er vigtigt, at vi vender tilbage til vores foreninger og støtter med kontingenter og frivilligt arbejde, for når coronaudfordringerne har lagt sig, så er det fællesskabet og foreningslivets værdier, som skal sejre," skriver Lone Boye (S)

Artiklens øverste billede
Lone Boye, byrådsmedlem (A)

debat Foråret spirer frem, og genåbningen af fritids- og idrætslivet spirer også frem. Fodbolden ruller på græsset, og mange andre udendørsaktiviteter er også godt i gang. Desværre er der stadig en del restriktioner for indendørsaktiviteter, og især på kulturområdet er der mange uafklarede spørgsmål.

Vores biblioteker, kulturhuse og haller med mere er stærke omdrejningspunkter i lokalsamfundet. Det gælder ikke kun for litteratur, oplysning, dannelse og kulturel aktivitet, men også som steder, hvor der skabes sammenhængskraft, og hvor ideer og aktiviteter udspringer fra.

Gennem hele nedlukningsperioden har det været fantastisk at følge den idérigdom, som har præget vores foreninger, især i betragtning af, at det for de fleste er frivilligt arbejde.

Med fare for at mange føler sig forbigået, så vil jeg dog nævne nogle af dem. Jeg har set indendørsidræt, som er blevet forlagt til udeidræt og foreninger, som har været nødsaget til at lave onlineundervisning, for eksempel ridning, billedskole, spejder, musikskole, kampsport, håndbold, biblioteksudlån, foredrag, kunstudstilling på vinduer og mange andre spændende og nødvendige tiltag. Vores haller og kulturhuse har også bidraget og lagt lokaler til test og vaccine og tak for det.

Det har været en hård periode for alle vores foreninger, både økonomisk og psykisk, og det store spørgsmål er nu, hvordan de/vi kommer videre? For mange foreninger har der været medlemsnedgang, mens enkelte andre har nydt godt af ændrede adfærdsmønstre under corona. En af nøglerne til dette er, hvordan vi trods aflysninger kan tildele vores foreninger aktivitets- og medlemstilskud. Det er en opgave for Kultur- og Fritidsudvalget at se på, hvordan vores foreninger som samlet enhed bliver bedst tilgodeset.

Men også som borgere kan vi gøre meget. Det er vigtigt, at vi vender tilbage til vores foreninger og støtter med kontingenter og frivilligt arbejde, for når coronaudfordringerne har lagt sig, så er det fællesskabet og foreningslivets værdier, som skal sejre. Foreningslivet og holdånden kan være med til at give os energien til at komme videre med sundhed og kultur.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.