Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Byrådsforslag - Venstre vil gøre frokostordning frivillig

Artiklens øverste billede
Lone Glarbo, Venstre.

Venstre stiller til byrådsmødet 27. april 2021 forslag om, at frokostordningen med smør-selv-pakkerne på ældreområdet fremover gøres frivillig.

I Venstre har vi lyttet til Ældrerådet og Ældre Sagen i Favrskov, som er meget skeptiske overfor ordningen, og derfor ønsker Venstre at gøre den frivillig. Det betyder, at hjemmehjælperen smører og anretter frokosten, uanset om borgeren selv har indkøbt brød og pålæg, eller om borgeren har indkøbt kommunens smør-selv-pakke.

Medlemmerne af Ældrerådet og Ældre Sagen repræsenterer nuværende og kommende borgere, som er visiterede til ordningen, og derfor vægter vi netop deres mening højt.

Vores intentioner med at indføre ordningen var udelukkende de bedste, nemlig at sikre de ældre frisk og sund mad. Men det betyder meget, at man selv kan vælge smør-selv-pakkerne, såfremt det er dem, man ønsker til sin frokost.

I Venstre hylder vi det frie valg, og så må vi gøre maden så indbydende og lækker, at flere vælger den ad frivillighedens vej. Vi gør samtidig opmærksom på, at de, som modtager frokosten i dag, alle er tilfredse med den.

I Venstre har begrundelsen for ordningen aldrig været at opnå en besparelse, men udelukkende at sikre en ordentlig og nærende frokost til ældre og småtspisende.

Ordningen blev vedtaget af et enigt byråd til budgettet i oktober 2020, men fremover ønsker Venstre at gøre den frivillig, fordi vi mener, at det er vigtigt at lytte til kommende brugere af ordningen.

Ordningen blev indført 1. januar 2021, og dengang var der 47 visiterede anretning af frokost. Man kan kun visiteres til ordningen, hvis man ikke selv kan stå for den daglige madlavning.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.