Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Skanderborg Kommune stopper udviklingen i Lading

Det er alvorligt​ for Lading, hvis den i 2014 politisk vedtagne linjeføring til aflastning af Viborgvej ikke bygges snart.

Artiklens øverste billede
Morten Lindgaard Jensens bolig på Mandhusvej i Lading Privatfoto

Tilkørsel til Viborgvej i Lading lider under, at trafikken ikke glider mod Aarhus og Viborg. Mange unge familier har bosat sig på grund af mulighed for børnepasning og især nærheden til job i Aarhus og Viborg.

Skal børn fra for eksempel Mandhusvej afleveres i daginstitutionen, betyder det to gange ventetid ved tilkørsel til Viborgvej. Skanderborg Kommune har åbenbart ingen problemer med at stoppe eller forhale den allerede vedtagne løsning af sydlinjen. De presses af egne borgere og får fuld dækning fra DR1, fordi deres borgere forstår at håndtere pressen.

Herskind repræsenteres af tilflyttere, der fremfører sig som rendt over ende, uagtet den vedtagne linjeføring var kendt, da de tilflyttede området.

Med andre ord. Tilflytterne valgte selv at flytte ud i det område, de nu vælger at kalde et problem.

Påstanden fra Skanderborg Kommune og tilflytterne er, at vejplaceringen ved syd er i uberørt natur. I Danmark findes stort set ikke uberørt natur og slet ikke der. Uanset hvor i Danmark man placerer en vej, er der påvirkninger. Siden 2014 er udviklingen i Lading fortsat med øget tilflytning, og dermed vil endnu flere mennesker blive negativt berørt, hvis Viborgvejen forlægges nord om Lading, og vores adgang til de rekreative skovområder på Mandhusvej forsvinder, da vejen skæres over af motortrafikvejen.

Den sydlige linjeføring vil kunne ses og høres af alle i området, også Lading. Men rigtig mange får gavn af den, også Herskinds indbyggere, idet trafikken gennem Herskind reduceres væsentligt.

Vi forstår derfor ikke de modstræbende politikere fra Skanderborg, for nu nærmer vi os jo den længe ønskede omfartsvej, som vi alle i området har brug for.

Vi på Mandhusvej sætter selvfølgelig vores lid til, at vores borgmester Nils Borring følger sin sædvanlige seriøse linje, og så håber vi, at gravemaskiner snart går i gang på sydlinjen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.