Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Trist indlæg fra Hanne Stender

Artiklens øverste billede
Folketingets åbningsdebat. Socialdemokraternes Camilla Fabricius (tv) under dagens debat.

Det gør mig trist at læse Hanne Stender Damkjærs indlæg i avisen 28. april. Hun spørger, om socialdemokrater rundt om i landet kan sove godt for tiden – med henvisning til udvisningen af syrere. Indlægget er meget ensidigt, og jeg vil gerne prøve at nuancere debatten lidt.

Det er en socialdemokratisk kerneværdi, at vi skal hjælpe der, hvor nøden er størst, og at vi skal yde midlertidig beskyttelse til dem, der har behov for det. Når man ikke længere har et beskyttelsesbehov, er man ikke længere flygtning.

Flygtningenævnet, som er en uafhængig domstolslignende instans, har vurderet, at syriske flygtninge, der er kommet til Danmark fra henholdsvis Damaskus og Rif Damaskus-provinsen, og som ikke er individuelt forfulgte, kan rejse hjem, da de generelle forhold i disse områder er forbedret. I rapporter fra myndigheder i Sverige og Storbritannien samt fra en asylmyndighed under EU kan man læse samme vurdering af de generelle forhold i Syrien og Rif Damaskus-provinsen. Det er Udlændingestyrelsen, der i første instans træffer afgørelser om personers midlertidige opholdstilladelser. Modtager man et afslag, ankes sagen til Flygtningenævnet, som vurderer alle sager individuelt.

Jeg kan godt forstå, at mange, som er faldet til i Danmark, gerne vil blive her. Men hvis vi skal evne at integrere de mennesker, der kommer hertil, kan vi ikke tage imod alle. Og derfor skal man – når man ikke længere har et beskyttelsesbehov – rejse.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.