Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Skåltaler og populisme

Artiklens øverste billede
Claus Wistoft Foto: Syddjurs Kommune

Når man læser Ole Hansens indlæg i Lokalavisen om den netop vedtagne lokalplan for Egsmarklund, må man forstå, at Socialdemokratiet er de eneste i byrådet som vogter både borgernes, naturens og helhedens interesser balanceret.

En lokalplans udarbejdelse baserer sig på en kommuneplans rammer, denne lokalplan på den netop vedtagne Kommuneplan 2020, som A også stemte for i december 2020, og i øvrigt roste som både visionær og udviklingsorienteret på en fornuftig måde.

Kommuneplanen er det dokument, som borgere, virksomheder, organisationer og bygmestre kigger ind i for at orientere sig i udviklingsmulighederne i en kommune, og som de bør kunne have tillid til er gennemtænkt, idet den er ment som et troværdigt opslagsværk og strategiplan for de kommende 4 år.

Gruppeformand Michael Stegger Jensen leverer dernæst en direkte usandhed på byrådsmødet ved at fremføre, at Socialdemokratiet har forslået området udtaget af Kommuneplan 2020 og fået at vide af forvaltningen, at dette ikke kunne lade sig gøre

Claus Wistoft

Det var Socialdemokratiet som sagt enige om i december 2020, men her få måneder efter har piben fået helt en anden lyd, hvilket jo må betyde at Socialdemokratiet igen ikke rigtig vidste, hvad de stemte for i december 2020.

Ole Hansen gør en dyd ud at fortælle om andres standpunkter fremfor at redegøre for A´s ændrede standpunkt, hvilket må være taktikken om at ’angreb er det bedste forsvar’.

Gruppeformand Michael Stegger Jensen leverer dernæst en direkte usandhed på byrådsmødet ved at fremføre, at Socialdemokratiet har forslået området udtaget af Kommuneplan 2020 og fået at vide af forvaltningen, at dette ikke kunne lade sig gøre. Selvfølgelig kunne området have været udtaget af Kommuneplan 2020, det er da noget Byrådet bestemmer, men det foreslog ingen.

For Venstre er det meget væsentligt, at vores borgere og samfundet omkring os kan regne med, at det Byrådet beslutter og giver mulighed for, også er det vi står ved, når A bliver til B – selvfølgelig lovligt. Det er sådan vi agerer i denne sag med det supplement, at vi som andre også er af den opfattelse, at der skal arbejdes for at forbedre trafikafviklingen, hvis Egsmarklund bliver bebygget.

Til gengæld er det lykkedes Socialdemokratiet at smadre tilliden mellem borgere, forvaltning og Byråd, som overfor udviklere og bygherrer fremstår fuldstændig ude af trit med hinanden, hvorfor Syddjurs Kommunes renommé i den verden også er smadret.

I øvrigt er jeg sikker på, at jeg i min tid ikke har oplevet en lokalplan, hvor udvikler har taget større hensyn til natur og fauna, hvilket er meget positivt.

Måske er vi i Venstre alt for ordentlige, når vi gerne vil stå ved Kommuneplanens indhold – det lider Socialdemokratiet til gengæld ikke af, og endnu engang demonstrerer Socialdemokratiet sin egen mærkværdige måde at forvalte ’regeringsrollen’ på - krydret med en enkelt usandhed.

Socialdemokratiet i Syddjurs er i denne valgperiode lykkedes med at smadre det gode brede samarbejde, som vi tidligere har haft så gode resultater med – og det gør på langt sigt ikke noget godt for borgerne i Syddjurs Kommune.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.