Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Lyt nu til erhvervslivet

Artiklens øverste billede
Thomas Cordtz. Pressefoto

En af de store udfordringer for erhvervslivet i Skanderborg Kommune er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor burde det være formålet med den reviderede arbejdsmarkedspolitik, som byrådet netop har vedtaget.

Desværre fejler politikken både med hensyn til fokus og indhold, og derfor forsøgte jeg på byrådsmødet at overbevise byrådet om, at den burde sendes tilbage til Kultur-, sundheds- og beskæftigelsesudvalget med henblik på forbedringer. Høringssvar fra ErhvervSkanderborg, Integrationsrådet og fokusgrupper peger nemlig alle på væsentlige mangler og svagheder.

Man kan kun undre sig over, at et byråd, der bryster sig af at lægge så stor vægt på en tæt dialog med erhvervslivet, alligevel ikke lytter, når det påpeges, at byrådets politik på arbejdsmarkedsområdet er mangelfuld.

Thomas Cordtz, byrådsmedlem (C)

Flertallet ville dog ikke bakke op om det konservative forslag, hvorfor kommunen fortsat vil operere med en arbejdsmarkedspolitik, der høringssvarene beskrives som ”fluffy”, og som har et fejlagtigt fokus. Dermed er der overhængende fare for, at kommunen ikke kommer til at understøtte arbejdsmarkedet og erhvervslivet på bedst mulig vis.

Man kan kun undre sig over, at et byråd, der bryster sig af at lægge så stor vægt på en tæt dialog med erhvervslivet, alligevel ikke lytter, når det påpeges, at byrådets politik på arbejdsmarkedsområdet er mangelfuld.

Problemet med politikken er, at den mest af alt fokuseres på at sluse folk ind på arbejdsmarkedet og fastholde dem i arbejde. Det er der ikke noget i vejen med som sådan. Men den adresserer ikke på ordentlig vis de behov, erhvervslivet har, for en kvalificeret arbejdsstyrke!

ErhvervSkanderborg fremhæver i sit høringssvar, at formålet med politikken burde være at sikre netop dette. De konkluderer, at politikken er vendt på hovedet og spørger, om fastholdelse virkelig skal være hovedformålet i en kommune med et af de højeste indkomstgrundlag i Danmark. Og man kunne fristes til at tilføje – i en kommune med rekordlav ledighed!

Jeg er helt enig i deres betragtninger! Lyt nu til erhvervslivet. Selvfølgelig kan der ikke herske tvivl om, at vi skal hjælpe dem, der står uden for eller på kanten af arbejdsmarkedet. Men vil vi sikre et stærkt erhvervsliv og et varieret udbud af arbejdspladser også i fremtiden, bør vi fokusere på de problemer, de har med at sikre af kvalificeret arbejdskraft.

Fra konservativt hold vil vi fremover arbejde for at få tilrettet arbejdsmarkedspolitikken og fortsat arbejde for at forbedre vilkårene for de erhvervsdrivende. Vi har stadig som målsætning, at Skanderborg Kommune skal være Danmarks erhvervskommune nummer 1.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.