Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Transportminister lukker øjnene for vanvidskørsel i Sabro

Artiklens øverste billede

Debat: Rute 26 Viborgvej i Sabro er blandt de steder i Østjylland, hvor bilisterne kører alt for stærkt, og vi har flere gange forsøgt at råbe transportminister Benny Engelbrecht op. Men vi taler tilsyneladende for døve øren. I halvandet år har vi forsøgt at få ministeren til at forholde sig til, at der bliver kørt alt for stærkt på strækningen. Desværre forgæves.

Dét til trods for, at Østjyllands Politi i 2020 registrerede 18 tilfælde af vanvidsbilisme i politikredsen, hvor mere end 25 procent fandt sted i Sabro alene på dén strækning. Og problemet er ikke nyt. I 2019 stod strækningen for mellem hver fjerde og femte vanvidsbilist i hele Østjylland.

Statistikken bekræfter altså, hvad borgerne i Sabro længe har vidst: At der bliver kørt alt for stærkt på stedet. Det er enormt utrygt for beboerne og de lokale trafikanter, og det er bestemt ikke et sted, hvor man har lyst til at lade sine børn færdes. Ministeren ved det også. Vi har flere gange gjort ham opmærksom på problemet og bedt om, at der etableres en lysregulering – så farten bliver sænket før krydset til Sabrovej, der betjener flere end 800 husstande. Vi synes, at det er en relativ billig løsning, der kan hjælpe på et stort problem. Derfor undrer vi os over det svar, Engelbrecht netop har sendt.

I brevet foreslår ministeren, at der i stedet bliver lavet tydeligere vejvisning, at der lægges såkaldte græsarmeringssten i rabatten, og at krydset i øvrigt fortsat holdes under observation. Der er således slet ikke taget stilling til, hvordan buspassagerer skal komme sikkert og trygt over Viborgvej ved Sabrovej til busstoppestedet. Hvad forestiller ministeren sig? At flere skilte og lidt stenbelægning vil forhindre vanvidsbilister i at køre for stærkt?

Der er behov for en løsning, der tvinger fartsyndere ned i fart. Ikke lidt plaster på et åbent benbrud.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.