Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

TrustSkanderborg

Artiklens øverste billede
Carsten Bach. Foto: Presse

Som noget helt nyt vil Liberal Alliance i Skanderborg indføre “TrustSkanderborg”, hvor forældre på en web- eller app-platform kan evaluere alle offentlige såvel som private skoler, daginstitutioner og andre offentlig betalte servicetilbud i kommunen. På den måde vil Liberal Alliance gøre det muligt for forældre til kommende skole- og daginstitutionsbørn at se andre forældres vurdering af de forskellige tilbud, inden de selv skal vælge skole eller pasningstilbud til deres barn. Samtidig vil Liberal Alliance også give bedre mulighed for tilskud til egenpasning og privat børnepasning.

Ideen om TrustSkanderborg er opstået gennem Liberal Alliances nysgerrighed på den enkelte forældres individuelle vurdering af de tilbud der gøres brug af.

I min optik findes der ingen “tilfældige vurderinger” fra forældre, og en individuel konkret vurdering er altid noget, der kan bruges konstruktivt til forbedring af det eksisterende tilbud, uanset om det er offentligt eller privat.

De offentlige tilsynsrapporter er et akademisk redskab rettet mod forvaltningen og politikerne, som er godt til vurdering af f.eks. de pædagogiske aspekter og om lovgivningen overholdes. Ligeledes er tilfredshedsmålingerne skabt af systemet for systemet og sjældent et udtryk for forældrenes umiddelbare vurdering.

TrustSkanderborg kan noget andet.

Den individuelle og subjektive mening har også værdi og ingen forældre skal stå alene med en ide eller oplevelse og følelsen af at ingen lytter.

Der bliver skabt viden i vurderingen direkte fra forældre til forældre, som ikke kommer ud i det åbne i dag, hvor det måske sker på gammeldags vis fra mund til mund eller forskellige steder på Sociale Medier.

Det TrustSkanderborg skal bruges til er at samle forældrenes indtryk og gøre dem let tilgængelige for andre.

Det er jo en viden der bliver delt ud af og viden bliver heldigvis ikke mindre af at blive delt. Vi blive alle klogere og bedre af feedback.

Der er i min optik kun godt at man som borger og bruger af offentlig betalt velfærd ytrer sin mening. Jeg savner en meget mere åben feedback kultur i DK.

Så vi mere frit kan tale om, hvad der er både godt og mindre godt ved de forskellige velfærdstilbud, vi gør brug af.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.