Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kære Camilla Fabricius: Syrien er ikke et sikkert sted

Artiklens øverste billede
Hanne Stender Damkjær stiller op som løsgænger til kommunalvalget i november. Pressefoto

Du skriver at ”vi skal yde midlertidig beskyttelse til dem, der har behov for det. Når man ikke længere har et beskyttelsesbehov, er man ikke længere flygtning.”

Det er vi enige om. Det har bare ikke noget med situationen for de syriske flygtninge i Danmark at gøre, da Syrien ikke er et sikkert land at sende flygtninge til. Heller ikke i Damaskus eller Rif Damaskus.

Dit læserbrev er tom snak, hvor du ikke forholder dig til de faktiske forhold, men kommer med den remse, som socialdemokrater leverer hver gang spørgsmålet er oppe.

Dit læserbrev er tom snak, hvor du ikke forholder dig til de faktiske forhold, men kommer med den remse, som socialdemokrater leverer hver gang spørgsmålet er oppe. Det virker som om i har lært den udenad og er blevet instruerede i, hvordan i på ethvert kritisk argument skal glide af med pæne intetsigende ord. Er i alle blevet hjernevaskede med Ruud Koopmans i en grad, så sund fornuft og selvstændig forholden sig til menneskelig anstændighed er sat ud af kraft?

Du henviser til rapporter fra Sverige og Storbritannien samt en asylmyndighed under EU. Mon det har undgået din opmærksomhed, at både Sverige, Storbrittanien og EU har valgt at drage anderledes konklusioner af deres rapporter end Danmark gør, eller har du valgt at se bort fra det, da det ikke understøtter socialdemokratiets mål?

En traktat vedtaget i EU af samtlige medlemslande 11. marts 2021 har bla. Følgende ordlyd:

”Minder alle EU-medlemsstater om, at Syrien ikke er noget sikkert land at vende tilbage til; mener, at enhver tilbagesendelse bør være sikker, frivillig, værdig og informeret i overensstemmelse med EU’s erklærede holdning; opfordrer alle EU’s medlemsstater til at afholde sig fra at ændre de nationale politikker i retning af at fratage visse kategorier af syrere deres beskyttede status og til at vende denne tendens, hvis de allerede har anvendt sådanne politikker; opfordrer indtrængende Libanon, Tyrkiet og alle lande i regionen til at suspendere deportationer af syrere tilbage til Syrien mod deres vilje;”

Således sagde Jeppe Kofoed i hans tale ved EU flygtningekonferencen om sikkerheden i Syrien (Juni 2020):

“Konflikten i Syrien er begyndt på sit 10. år. Alligevel fortsætter det syriske regerings forbrydelser. Tønde bomber. Kemiske angreb. Tortur. Listen over forbrydelser fortsætter. For nylig skabte et brutalt angreb på Idlib en dybere humanitær katastrofe. Vi skylder det syriske folk at fokusere på disse misbrug. Regimet er kendt for tortur og vilkårlige tilbageholdelser. Utallige syrere lever i skræmmende usikkerhed. De frygter det værste, da deres kære er forsvundet i tilbageholdelsesfaciliteter for regimet. Talrige rapporter beskriver de værste typer tortur. De, der overlever, vender hjem med dybe fysiske og psykologiske ar. Deres oplevelser hjemsøger dem for livet. Konsekvenserne af tortur strækker sig også langt ud over individuel lidelse. Det ødelægger familier og samfund. Det underminerer selve samfundet. Brug af tortur skal stoppe med det samme. Regimet bør give fuld adgang til alle tilbageholdelsessteder. Den eneste vej til en bæredygtig fred i Syrien fører gennem en politisk proces og reformer, der beskytter mod overgreb. Langsigtet stabilitet kræver en forhandlet afslutning på konflikten. Det kræver, at regimet ændrer sin adfærd. Det kræver ansvar for de overgreb, der har drevet konflikten. Overgreb det syriske folk rejste sig imod. Dette skal stoppe nu. Vi skylder ofrene det. Vi skylder det til det syriske folk.”

Det er netop frygten for fængsling, tortur og død de herboende syriske flygtninge frygter. For selv om bomberne ikke længere falder i Damaskus og omegn bliver mennesker forfulgt. Det gælder bla. de som har forladt landet som flygtninge, da styret ser på dem som forrædere.

Der er intet ændret i den status siden 2020. Det siger USA, EU, FN og Amnesty International. Sidstnævnte har nu indledt en kampagne på verdensplan imod Danmark. Er det ikke en smule pinligt?

Så skriver du, at hvis vi skal integrere dem der er her, kan vi ikke tage imod alle. Det giver jo så slet ikke nogen mening at sende de syrere ud af landet, som er velintegrerede og arbejder eller er under uddannelse. Mange af dem var nødt til at flygte, fordi de havde kæmpet for demokrati i Syrien. Ved du at vi kommer til at mangle læger og andet sundhedspersonale i fremtiden? Nu skal de sendes til et trøstesløst udrejsecenter, der er designet til at være ulideligt at bo på – eller de skal til et 3. land, hvis ellers der er hold i rygterne om, at Tesfaye og regeringen vil samarbejde med lande, der ikke er kendt for at overholde menneskerettigheder. Tænk dog hvor disse unge mennesker der er i gang med uddannelser kunne være en ressource for Syrien, når der engang er sikkert nok til at de kan vende hjem. Nu skal de i stedet nedbrydes.

Til sidst vil jeg skrive, at udlændingemyndigheder og flygtningenævn administrerer efter de love, som politikerne laver. I kan derfor ikke tørre ansvaret af på dem. Det er og bliver jeres ansvar, hvad der nu sker.

Synes du selv stadig at dine argumenter holder?

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.