Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Borgmesteren hæmmer kommunen og borgernes frihed med socialdemokratisk systemtænkning

Artiklens øverste billede
Lina Andrea. Foto: Privat

TrustSkanderborg er et innovativt forslag fra Carsten Bach, Liberal Alliance Skanderborg. TrustSkanderborg skal rumme forældres karakter på helt konkrete rammer og forhold i institutionen, eksempelvis ”fleksible åbningstider”, ”legeplads”, ”udeliv”, ”musik”, ”kostordning”, udflugter” mm. Dermed skabes en app-baseret platform for forældre, hvor de kan udvælge, hvilke institutioner de vil besøge, når der skal søges om plads i vuggestue og børnehave til familens yngste.

Denne platform var til debat onsdag 4. maj på P4 Østjylland. I debatten deltog Liberal Alliances borgmesterkandidat, Carsten Bach, og den nuværende Borgmester, Frands Fischer. I kommentarerne afslørede Frands Fischer på rekordtid, hvorfor det står så helt aldeles elendigt til på børnepasningsområdet i kommunen, med udtalelsen (frit citeret) ”For rigtigt mange af vores landsbyer er der i og for sig kun et tilbud. Så skal der meget til for at ta’ sit barn et andet sted hen!”

Kære Frands Fischer: Få nu lukket dine øjne op og hæv blikket over den socialdemokratiske systemtænkning, den er ikke bare skadelig for kommunen og hæmmende for borgernes personlige frihed, men også direkte nedladende. Der er ikke ”kun et tilbud” – der er muligvis kun et KOMMUNALT tilbud – men der er en underskov af private dagplejere, fritidstilbud og institutioner, som du med dit svar fejer væk som en bedre udgave af prinsessen i svinedrengen – for i din socialdemokratiske verden er det kun det kommunale tilbud der tæller med!

Hvis vi havde en Borgmester i kommunen, som ikke var så indgroet i sin kommunale vanetænkning, så kunne han se, at netop denne underskov er det lim der binder kommunen sammen. Det er i de små private pasningsordninger at man finder lige det særlige tilbud man søger – om det er en musisk uddannet dagplejer, en vuggestue med særligt fokus på motorik eller et pasningstilbud henlagt til naturens rammer det meste af året.

Og så glemmer Borgmesteren i sin vanetænkning at man med private udbydere vil kunne løse pasningsproblemerne med et snuptag – så forældre ikke skal køre fra Galten til Hørning om morgenen, for at få passet deres børn! Og det vel at mærke en løsning der IKKE belaster den kommunale økonomi, som mange års socialdemokratisk styre har gjort sit bedste for at ødelægge…

Næste gang der udskrives kommunalvalg, om 6 måneder, får vælgerne mulighed for selv at vælge deres næste borgmester. Liberal Alliances borgmesterkandidat, Carsten Bach vil sikre at pengene følger det enkelte barn ud i præcis den pasningsordning forældrene vælger, det være sig privat eller kommunal. Carsten Bach vil også ligestille private institutioner og dagplejere med de kommunale, så de mødes af de samme muligheder og de samme krav til kvalitet som de kommunale og regnes for ligeværdige tilbud der tæller med, når Borgmesteren skal udtale sig om dem i radioen! Med Carsten Bach i borgmesterstolen får vi den personlige frihed i fokus – så forældre kan vælge den pasning der er den rigtige for dem i deres hverdag.

Jeg håber vælgerne vil mangfoldigheden og friheden og derfor sætter deres kryds ved Carsten Bach.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.