Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Skole bekymret over "præster" i vejkanten

Åbent brev til Jens-Erik Dengsøe

Artiklens øverste billede
Kommunen har planer om at flytte ”præsterne” i vejkanten ud for Bjedstrup Skole om på den anden side af cykelstien. Skolen mener, det vil gøre det farligere for cyklisterne at køre på cykelstien. Foto: Arkiv

Kære Jens-Erik Dengsøe,

I Bjedstrup Skole og Børnehus’ bestyrelse læser vi med stor bekymring i Uge-Bladet Skanderborg om Skanderborg Kommunes tanker om at rykke ”præsterne” langs vejen mellem Ry og Bjedstrup ud på ydersiden af cykelstien.

Færdsel på cykelstien føles i forvejen som en voldsom oplevelse for børn og voksne på cykel pga. den konstante, tunge trafik og den meget lille afstand mellem vej og cykelsti. Slipvindene og støjen fra trafikken er markant på den omtalte strækning.

Allerede ved asfalteringen af rabatten mellem vej og cykelsti for et par år tilbage, steg frygten for at biler, lastbiler og tunge maskiner benytter asfaltens fulde bredde til at køre på. De såkaldte ”præster” er nu eneste lille sikkerhedsforanstaltning for at de ikke svinger ud til højre og rammer cyklisterne.

Vi håber meget, at I vil fastholde og allerhelst forbedre sikkerheden for vejens bløde trafikanter.

Skolebestyrelsen, Bjedstrup Skole og Børnehus

Cykelstierne bruges flittigt af elever til Bjedstrup Skole og til Mølleskolen, ligesom vi også ser et stigende antal cyklende pendlere i den daglige trafik. Vi støtter og hylder både ABC (Alle Børn Cykler) og VCTA (Vi Cykler Til Arbejde) kampagnerne, som gavner både børn og voksne – og vores klima.

Cykelstien benyttes ligeledes flittigt af klasserne på Bjedstrup Skole i forbindelse med udeskole, idræt og transport til aktiviteter i omegnen. Vi ved, at Skanderborg Kommune ønsker at gøre skolerne grønnere og at lære vores børn, at vælge cyklen. Vi håber meget, at I vil fastholde og allerhelst forbedre sikkerheden for vejens bløde trafikanter.

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.