Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kommentar: Råd og retningslinjer drukner i brun sovs

Her er nogle af ugens op- og nedture.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Optur

Aarhus Teater er genåbnet med intet mindre end et brag af en forestilling. Charlie og Chokoladefabrikken, og ikke mindst hovedrolleindehaver Simon Mathew, vælter i øjeblikket Store Scene i en forrygende flot opsætning. Man bliver blæst bagover af benovelse over godteposen af talent og effekter. Historien er kendt og enkel: fattige Charlie vinder i sidste øjeblik et besøg på Willy Wonkas slikfabrik. De øvrige vindere i den verdensomspændende konkurrence kommer under besøget af dage på de mest groteske måder, og man risikerer at grine højlydt af bl.a. en oligarkdatters makabre endeligt i afdelingen for kvalitetssortering af nødder. Det er der ikke meget Carletti eller fødevarekontrol over. Willy Wonkas åbner fabrikken. Aarhus Teater åbner byen.

Kommunens økonomiudvalg har været på en virtuel studietur til Kiel. Mon ikke alle er mætte af disse skærmevents, og selv byrådspolitikerne må efterhånden savne kontakt med virkeligheden. Ikke desto mindre er det en god idé at spejde syd for grænsen i jagten på inspiration. I alt for mange år har Aarhus forsøgt at måle sig med København, Herning og endda Horsens. Hvad angår politik, erhverv og kultur kan vi sikkert få mere ud af tysk inspiration end ved at kopiere, hvad andre danske byer gør godt. Tænk bare på Aarhus Havns unikke position. Der findes ikke mage til i Danmark, så lad endelig kommunen blive inspireret af og samarbejde med giganterne mod syd.

Jeg anerkender​, at man kan vågne om natten og smage bøfsandwich.

Nedtur

Jeg anerkender, at man kan vågne om natten og smage bøfsandwich. Eller at man kan hige så meget efter en portion perlegryde, at alt hvad der hedder råd og restriktioner drukner i brun sovs. Havnens Perle drager, men iveren efter en bid af menukortet kan trods alt tage overhånd. Det oplever den legendariske grillbar i øjeblikket. Det vælter åbenbart ind med kunder og flere sætter sig direkte ved bordene inden døre, uden personalet har chance for først at tjekke det påkrævede coronapas. Forleden kom politiet forbi (denne gang i embeds medfør), og Havnens Perle er nu under opsyn for ikke i tilstrækkelig grad at tjekke kundernes sundhedstilstand (hvad Covid-19 angår). Det er hverken Havnens Perle eller byens andre spisesteder, der laver reglerne. Selv om vi gerne vil støtte dem med et besøg, og selvom vi i den grad trænger, nytter det ikke at blæse på hverken retningslinjer eller god stil. Velbekomme.Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.