Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Nye uddannelser til Djursland - det bliver varm luft i Venstres valgballoner

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

»... medmindre den regionale ’fødekæde’ sikres. Det er sympatisk og ambitiøst, at Venstres to borgmesterkandidater på Djursland, Claus Wistoft og Kasper Bjerregaard, i tosomhed vil arbejde for at fastholde, udbygge og tiltrække uddannelser til vores kommuner. Den målsætning forandrer Britt Bagers exit fra det skrantende moderparti ikke. Men hvis ikke de lokale ungdomsuddannelser lever, har det godt og er i stand til at fastholde de unge fra Djursland, bliver ambitionen om at tiltrække studerende udefra til varm luft.

Et levende uddannelsesmiljø i konstant udvikling er en lang proces, der kræver hårdt arbejde, en bred vifte af kompetencer og frem for alt dedikation og vedholdenhed. Der skal være skoler med gode arbejdsforhold og ambitioner. Skolerne skal ikke fungere som gennemgangslejr for undervisere, der i en kortere periode overlever med det mindst dårlige job, mens jobansøgningerne i en lind strøm tilgår mere attraktive gymnasier etc.

Og skulle Claus Wistoft og Kasper Bjerregaard være så heldige og dygtige, at de bliver borgmestre i deres respektive kommuner, bør de medvirke aktivt til, at ungdomsuddannelserne på Djursland har optimale betingelser. Økonomien er statens. Men elevtilgangen er et anliggende, som kræver samarbejde med regionen. Her er de to Venstre-folk så godt stillede, at de har en forstandig parti-kollega, Jørgen Nørby, siddende som formand for Udvalget for Regional Udvikling (i Region Midt).

To faktorer er afgørende: Ignorer selvejets neoliberale konkurrencehelvede og argumentér for lokale distrikter i forhold til elevfordeling. Sørg for, at der er ordentlig, offentlig transport til alle uddannelsesinstitutioner, og vel at mærke hele skoledagen.

Umiddelbart overlever Viden Djurs og gymnasierne i Rønde og Grenå, men det er ikke uden hårdt arbejde! Derimod synes VUC Djursland at sejle sikkert mod solnedgangen. Hvis HF-afdelingen skal eksistere, bør der prompte gribes ind, evt. ved at Randers eller Aarhus VUC overtager driften. Det er længe siden Ebeltoft-afdelingen lukkede ned, og Grenaa og Hornslet risikerer snart at følge med. Tilsyneladende har VUC Djurslands ledelse hverken vilje eller kompetencer til at ændre den deroute, institutionen befinder sig i. Og det vil være et alvorligt tab for Djursland, hvis de unge, der i første omgang ikke får en ungdomsuddannelse, må søge længere væk. Det vil mange af disse ikke gøre, desværre.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.