Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Stærkt politisk signal fra PUK-udvalget

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

»I går den 12.5 nedstemte et enstemmigt PUK-udvalg forslaget til lokalplanen omkring Ugelbølle Øst og dermed den plan, der var udlagt af forvaltningen og jordejerne. Politikkerne valgte dermed at tilgodese hensynet til både nuværende borgere, kommende borgere, naturen (området er vedtaget som bevaringsværdigt landskab af selvsamme byråd) og sammenhængskraften i området. Disse hensyn stod i skærende kontrast til forvaltningens og jordejernes blinde hensyn til at maksimere byggeriet, hvilket de forsøgte i en sådan grad at det indebar mulighed for ekspropriation af en have i Østergårsparken for at anlægge en rundkørsel.

Derudover lå i udkastet at der skulle anlægges rækkehuse på det højeste punkt på udstykningen op imod Vorregårdsparken, som ville have medført at hele dette kvarter ville have erstattet udsigt med indkig fra 2 etages rækkehuse. Derudover ville det have skabt et trafikfarligt kryds ud til Århusvej da alt trafik ville blive afledt af dette kryds.

Der skal derfor lyde en stor tak til de 5 medlemmer i PUK-udvalget som består af Venstres to mandater, SFs og Socialdemokratiets ene mandat samt løsgænger Michael Mikkelsen. Jeg vil også gerne sende en tak til Socialdemokratiets Casper Grud, som i et læserbrev har støttet vores ønsker om at blive hørt i forbindelse med udstykningen.

Det har været en lang kamp, tidskrævende og fyldt med bekymringer, men det bringer mig både glæde og optimisme for alle borgere i Syddjurs som bor i nærheden af områder, der bliver eller kunne blive bebygget eller udstykket at dette udkast til lokalplanen blev nedstemt.

I særdeleshed er det positivt, at der samtidigt blev udlagt rammer, der sikrer forvaltningen og jordejerne ikke blot på ny kan gentage en så ensidig proces. Disse rammer inkluderer blandt andet at trafikken til det nye område føres via rundkørsel på Århusvej, flere grønne områder og længderetning på det nye byggeri således at nuværende borgere kan bevare noget udsigt.

Denne afgørelse ved et enigt PUK-udvalg viser, at man som borger i Syddjurs nu kan have en større tryghed i, at store jordejere og udviklere ikke blot får fri proces til at gøre hvad de vil på bekostning af nuværende borgere.

Nu da udkastet er nedstemt skal jordejere og forvaltning tilbage til start og på ny lave et udkast. Ansvaret påhviler nu disse for at lytte og respektere de politiske visioner, der er blevet lagt og ikke igen blindt fokusere på at maksimere byggeriet ud i det absurde. Tiden må så vise i hvor stor grad disse nu vælger at prioritere hensynet til nuværende borgere, en harmonisk udvikling af byen og naturen da udstykningen som skrevet ovenfor består af bevaringsværdigt landskab – som ifølge Syddjurs Kommuneplan 2020 stiller særlige krav til omfang og hensyn – både af mængden og udformningen af byggeriet.

Jeg vælger at være fortrøstningsfuld og håber at jordejerne og forvaltningen nu vil søge dialog med grundejerforeningerne og Distriktsrådet, som igennem processen har lavet flere visualiseringer og udkast, hvilket havde imødekommet alle og dermed også havde fremskyndet processen for jordejerne.

Om jordejerne og forvaltningen gør disse ting må tiden vise – men der er nu sendt et stærkt politisk signal.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.