Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Aarhus-skalaen: Sådan har S sikret flere mænd en plads i toppen af valglisten

Ny regel gav kvinderne den kolde skulder. Hjemme hos byrådsmedlem står den på kold suppe.

Artiklens øverste billede
Morten Nystrup, chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser.

Optur

Olav de Linde vil opføre et højhus på Mindet 6, og som ventet mødes planerne med modstand. Der er noget med højder, der tricker i hvert fald de mest debataktive aarhusianere. Ejendomsselskabet angriber konflikten på en ny måde og inviterer i denne uge på såkaldte folkemøder og byvandringer i området på havnen, hvor tårnet skal rejses. Her vil man fortælle mere om, hvordan man tænker at det gamle kornlager på havnen kan bygges sammen med et moderne højhus, og hvordan de Linde har tænkt sig at skabe liv og oplevelser i området, hvor den evige kø til Jumbo-bageriet i dag er et af de få tegn på liv. Det er forfriskende, at en ejendomsinvestor i den grad går i dialog med borgerne. Det er ikke set siden Rune Kilden tog de største slag i den spæde start på Kongelundsdebatten. I det hele taget mangler vi en mere nuanceret debat om byens fysiske udvikling. Nye projekter mødes ofte af automatreaktioner som »det er for højt«, »det er for tæt«, eller »det kvæler åndehuller,« og indsigelser lader ikke til at rokke meget i den politiske beslutningsproces. Det er iøvrigt bemærkelsesværdigt hvor mange mursten i byen, der tilsyneladende gemmer på byens sjæl. Tag f.eks. Jomsborg på Europaplads, der i de seneste uger er blevet banket i jorden. Jo, forhuset var gammelt, men nogen skønhed har det ikke været i mange år. Ikke alt gammelt er godt og ikke alt nyt er skidt. Det kræver modige ejendomsudviklere og forandringsparate borgere at sikre en nuanceret dialog om en uundgåelig udvikling. Olav de Linde har taget skridtet. Tør vi borgere gøre det samme?

Nedtur

Socialdemokratiet i Aarhus har indført en regel om, at hver andet navn på partiets opstillingsliste til kommunalvalget, skal være en kvinde. På borgmesterens foretrukne kommunikationsplatform, Facebook, sagde han på kvindernes internationale kampdag, at det ville betyde, at kvinderne kom længere op på valglisten. JP Aarhus har undersøgt sagen efter afstemningen i partiet, og det viser sig nu, at den såkaldte fletteregel har haft den stik modsatte effekt i forhold til intentionen. Flere kvinder er rykket ned af listen for at give plads til mandlige partikammerater. Nej, hverken fletteregler eller ligestilling er lige til.

Under seneste byrådsmøde måtte Lone Hindøs mand bestille en pizza. Hindø havde ellers forberedt en aspargessuppe til sin mand, der dog måtte opgive at betjene induktionkomfuret. »Det var et sort hul, jeg gik ind i,« har en opgivende Vagn Juhl-Larsen forklaret Lokalavisen. Var det det samme, der skete for socialdemokratiet, da de fik ideen om partiets fletteregel til gavn for midaldrende, hvide mænd?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.