Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Henvist til gymnasie i Randers

Artiklens øverste billede
En af de omfordelte unge fra Ry skal til Paderup Gymnasium i Randers - en tur med kollektiv trafik på halvanden time. Arkivfoto

Er det rimeligt at gymnasieelever fra Skanderborg kommune skal gå på et gymnasie i Randers kommune, fordi der ikke er plads på det lokale gymnasium i Skanderborg. Lovgivning eller ej det er ikke rimeligt for rejsetiden fra Skanderborg st. til Paderup er på min. 1 time og 36 min. Det mener vi ikke det er i Dansk Folkeparti

Når der ringes ind til skoleåret 2021/22 er ni gymnasieelever henvist til gymnasier uden for Skanderborg kommune, de bliver fordelt på uddannelsessteder i Silkeborg, Århus og Randers og åbenbart er der intet at gøre ved dette.

Dansk Folkeparties Regionsmedlem Steen Thomsen rettede i april en henvendelse til Regionsformanden om sagen, men i det svar der kom tilbage den 27 april, var der intet håb om at afgørelsen kan blive ændret, for der henvises til, at der i Skanderborg kun må være plads til 275 elever, og at det ikke vil være i overensstemmelse med lovgivningen hvis der skal optages flere elever.

I brevet skriver Regionsformanden bl.a ” Det er således ikke i modstrid med regionsrådets intention eller beslutning, at der for nuværende må påregnes at skulle fordeles et mindre antal elever”, altså er Regionsrådet klar til at sende elever fra Skanderborg kommune til andre kommuner.

I Dansk Folkeparti byrådsgruppe bakker vi op om den kamp vore Regionsmedlemmer er gået ind i, for at dem der er bosat i Skanderborg kommune og ønsker at gå på det lokale gymnasium i Skanderborg også får en mulighed for dette.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.