Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Højhus vil give meget tilbage til byen

»Jeg tror det ikoniske bygningsværk vil bidrage til en attraktiv og aktiv bydel,« skriver Gert Bjerregaard (V)

Artiklens øverste billede
Højhuset på Mindet 6 skal efter planerne være 144 meter højt – et par meter højere end højhuset Lighthouse på Aarhus Ø. Foto: CF Møller Architects.

Som politiker og medlem af Aarhus Byråd gennem snart 20 år (mange af årene med sæde i Teknik og Miljø-udvalget) har jeg lært, at en god debat ofte fører til gode løsninger til gavn for vores by. Det er mit håb, at debatten om højhuset Mindet 6 sker på et fuldt oplyst grundlag baseret på fakta og ikke kun på følelser eller antipati over for noget nyt.

Derfor er det også glædeligt at bygherre Olav de Linde nu inviterer til folkemøde og byvandring ved Mindet 6 med information og viden om, hvad huset kan og vil give tilbage vores by. Det indebærer bl.a. de omkringliggende område, som skal gøre havnefronten attraktiv. Vi skal som by stille krave til den rekreative forbindelse, hvor havn og by mødes.

Lad mig starte med at slå fast, at Aarhus har en højhuspolitik, og vi har som byråd har besluttet at lave et tillæg til ”Højhuspolitik 2017” som løbende har imødekommet de nye krav og ønsker fra vores by. Det seneste tillæg, nr. 1 til højhuspolitik vedtaget i 2017, er udarbejdet specifikt for sydhavns-området, som Mindet 6 er en integreret del af.

Sammen tror jeg, vi kan få skabt noget enestående og helt fantastisk til vores by

Gert Bjerregaard (V)

Når vi som by og byråd planlægger byens fremtid, tager vi udgangspunkt i kommuneplan og de politikker, som er vedtaget i byrådet. Intet er naturligvis stationært - vi skal som by og byråd se muligheder og ikke kun begrænsninger. Naturligvis med respekt for de mennesker, der bor i vores fantastiske by.

En godt beskrevet og spændende lokalplan for højhuset Mindet 6 har givet mange høringssvar. Hvert enkelt høringssvar skal behandles med respekt, ligesom den bagvedliggende politik og bygherren bag projektet Mindet 6.

I forbindelse med planprocessen for Mindet 6 er der blevet foretaget alle de visuelle studier af skyline, der er foreskrevet i højhuspolitikken - b.la. må der ikke bygges højhuse foran eller bagved sigtelinjer fra bestemte steder i byen. I nogen af de mange høringssvar er det blevet omtalt, at Mindet 6 vil dominere Aarhus’ skyline og være alt for dominerende ift. Aarhus Domkirke.

Her kan jeg forstået, at Aarhus Stift ved kongelig bygningsinspektør Mette Wolff har udtalt, at sydhavnskvarteret viser hensyn overfor domkirken. Mindet 6 kommer ikke til at påvirke disse særlige synskorridorer.

Der skal ikke herske tvivl om, at højhuset Mindet 6 er en stor beslutning for vores by. Med den private investering på ca. 1,4 milliarder kroner vil huset give meget tilbage til byen - ikke mindst økonomisk, socialt, kulturelt og miljømæssigt. Over 2.000 mennesker vil få deres daglige gang i og omkring Mindet 6 med en god infrastruktur: kollektiv trafik, gående og cyklende - og der er endda gjort plads til bilen i det underjordiske p-hus.

Jeg tror det ikoniske bygningsværk vil bidrage til en attraktiv og aktiv bydel. Mit håb er, at så mange borgere takke ja til invitationen om folkemøde og byvandring ved Mindet 6. Dialogen forpligter både bygherren og borgerne. Sammen tror jeg, vi kan få skabt noget enestående og helt fantastisk til vores by.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.