Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi lytter til erhvervslivet

Artiklens øverste billede
Kai Høstrup.

Skanderborg fejler når det gælder arbejdsmarkedspolitikken, mener Thomas Cordtz, tænker TC må have været nedfrosset det sidste halve år, KSB-udvalget lytter helt klart til erhvervslivet.

Vi har i Kultur, sundhed og beskæftigelsesudvalget arbejdet med en revideret arbejdsmarkedspolitik, som har været sendt i høring, Efter høringen er politikken tilrettet efter de svar som er kommet tilbage. Derefter har et samlet og enigt KSB-udvalg sendt politikken til godkendelse i byrådet.

Her er det så gang på gang at Thomas Chordtz i byrådssalen fremlægger sin egen politiske vision til indstillingerne, og mener at hele byrådet burde rette ind på hans politik, og hvis byrådet ikke retter ind, kan vi læse om hans påstande i avisen ugen efter. Det er jeg ved at være træt af.

Kære Thomas Chordtz, når du står frem og siger at Skanderborg skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft, kan du så konkret sige mig, hvad er det for en arbejdskraft vi skal tiltrække, og kan du finde nogen kommuner, der står frem og siger det modsatte?

Lad mig komme med noget fakta:

I 2030 mangler vi 100.000 faglærte til vores arbejdspladser. 10.000 lærlinge står lige nu og mangler praktikplads. Der ligger et ministermål på at 30% af afgangsklasserne tager en erhvervsuddannelse, Danmark ligger lige nu på 23%. Vi skal have alle inkluderet i beskæftigelsen, også bare nogle få timer, hvis man kan og vil.

Vi skal ikke kun tiltrække arbejdskraft, men trække på samme hammel for også i kommunen at løse udfordringerne. Men vi har travlt, problemet står lige for døren.

Hvis vi skal løse fremtidens bekymringer på at skulle skaffe kvalificeret arbejdskraft, kræver det et samarbejde mellem erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, kommunerne og fagbevægelsen. Ikke ideologiske holdninger fra et konservativt byrådsmedlem.

Nu er der jo snart valg, og frem for at kritisere udvalgenes arbejde, er du meget velkommen i beskæftigelsesudvalget, så vi sammen kan løse fremtidens problemer med kvalificeret arbejdskraft. Problemer løses bedst i dialog, ikke når kameraerne ruller i byrådssalen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.