Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Spørgsmål til Undervisningsministeren

Artiklens øverste billede
Unge afvises fra Skanderborg Gymnasium, fordi der er problemer med elevfordelingen i Aarhus. Arkivfoto

I Dansk Folkeparti har vi lovet, at vi vil stemme op, for at hjælpe vores kommende gymnasieelever i Skanderborg kommune, der ønsker at gå på det lokale gymnasium i Skanderborg.

Det gør vi på flere fronter, bl.a har vi bedt om hjælp hos vort lokale folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, som har fremsendt et spørgsmål til undervisningsministeren, hvor hun beder hende kommentere den artikel, der var i Jyllands Posten den 19 maj.

Mette Hjermind Dencker ønsker at få svar på, hvordan ministeren stiller sig til, at otte af de kommende gymnasieelever har fået afslag fra Skanderborg Gymnasium trods løfte fra Region Midtjylland om, at de også kunne komme på det lokale gymnasium. Ministeren bedes også forholde sig til, om det er hensigtsmæssigt, at eleverne skal tage helt til Tilst eller Silkeborg, og om at dette fremadrettet ikke vil give et frafald af elever, og om ministeren har tænkt sig at påtale det over for Region Midtjylland, således at det ikke sker igen.

Det bliver spændende, hvad ministeren vil svare på ovenstående. Men under alle omstændigheder er det ikke tilfredsstillende hverken for de unge mennesker eller deres forældre, at der ikke er pladser nok på det lokale gymnasium i Skanderborg.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen