Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Valgflæsk – eller en permanent løsning på gymnasiet?

Artiklens øverste billede
Karina Kirk (Nye Borgerlige)

De sidste mange måneder har unge og deres forældre i Skanderborg kommune levet i uvished ift., hvorvidt det lokale STX-tilbud kunne optage dem på deres ønskegymnasium i 1.g efter sommerferien. I den forgangne uge kom så den triste besked til 9 afgangselever: Der er ikke plads til jer!

De lokale byrådspolitikere har været ved at falde over hinanden i ønsket om at være den, der med netværk og Christiansborg-kontakter kunne løse dette problem, men den rene og skære sandhed er faktisk, at det er selv samme partier, som har skabt og fastholder problemet.

Alle partier – undtagen Nye Borgerlige – besluttede i en politisk aftale d. 3. oktober 2019 at gøre det muligt at tvangsfordele danske gymnasielever, fordi de mener, at det vil hjælpe på integrationsproblemerne. Aftalen er for nylig blevet forlænget med et år, og der pågår forhandlinger om at gøre ordningen permanent. Den socialdemokratiske Børne- og Undervisningsminister arbejder sågar for, at løsningen skal kunne overføres til daginstitutions- og folkeskoleområdet.

I Nye Borgerlige mener vi ikke, at danske børn og unge skal straffes for politikernes fejlslagne udlændingepolitik.

Karina Kirk, Nye Borgerlige

Det dybtfølte ønske fra forældrenes side om at finde en varig og værdig løsning på denne maskerade, som vi skal igennem år efter år – et ønske som Nye Borgerlige i den grad deler – kan i hvert fald ikke honoreres af de lokale politikere, så længe deres partier fortsat stemmer for tvangsfordeling. Det synes derfor temmelig hyklerisk at give indtryk heraf, når det i virkeligheden er alle andre partier end Nye Borgerlige, der står i vejen for en løsning.

Så hvis Thomas Cordtz, Tage Nielsen, John Haarup Laursen, Frands Fischer og andre repræsentanter i debatten virkelig mener det, når de siger, at de vil kæmpe for den aktuelle sag – og for en permanent løsning – så er det på tide at tage fat om nældens rod og få sat en stopper for det sociale eksperiment, der ligger i at tvangsfordele vores unge. I Nye Borgerlige mener vi ikke, at danske børn og unge skal straffes for politikernes fejlslagne udlændingepolitik. Tværtimod står vi vagt om det frie valg, for selvfølgelig skal de unge i samarbejde med deres forældre frit kunne vælge gymnasium.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.