Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Lev hjælper gerne Skanderborg Kommune

Artiklens øverste billede
Skanderborg Kommunes brug af serviceloven giver problemer, lyder det fra foreningen LEV.

Den 38-årige Trine Assentoft fra Galten er flyttet i sin egen bolig. Hun har epilepsi og et udviklingshandicap. Det meste af sit liv har hun boet i bofællesskab, for mennesker med udviklingshandicap.

»Jeg synes egentligt, jeg klarer mig selv rimelig okay. Men jeg har stadigvæk brug for lidt hjælp og støtte,« fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND i nyhedsudgaven søndag 16. maj.

Derfor har hun ansøgt Skanderborg Kommune om at få en bostøtte, som kommer forbi hende derhjemme.

Men Skanderborg Kommune har givet hende afslag, og henviser hende i stedet for til at benytte en åben rådgivning hver torsdag i Væksthuset i Skanderborg.

I 2019 besluttede politikerne i Skanderborg Kommune, at man fremover skulle benytte sig af servicelovens paragraf 82a og 82b som en mulighed – holdt op imod paragraf 85.

Mennesker med udviklingshandicap, kan ikke forventes i løbet af kort tid at træne og læres op til at klare alle problemer selv.

Lone Thykær, Lev

Problemet er at denne beslutning rammer mange flere end Trine og at paragraf 82 er en midlertidig foranstaltning, med et halvt års perspektiv, som er beregnet til at løse pludselig opståede problemer af forbigående varighed.

Mennesker med udviklingshandicap, kan ikke forventes i løbet af kort tid at træne og læres op til at klare alle problemer selv.

Der vil til stadighed være et behov for hjælp til forskellige opgaver, til at sikre hverdagen og når behov og indsats er kalibreret ordentligt, er det faktisk en meget billig løsning at lade en bostøtte komme i hjemmet, hvor man både kan støtte og observere, og derved kan store sociale problemer undgås. Alene den tiltagende digitalisering fordrer støtte til vore svagest fungerende medborgere.

Ud over denne bostøtte, skal/kan der naturligvis være en række andre tilbud til mennesker som Trine, f.eks. skånejob, klub aktiviteter, venskabs tilbud osv. Tilbud der gør at man også med et udviklingshandicap kan leve et så godt, trygt og alsidigt liv som overhovedet muligt.

Disse tilstødende aktiviteter hjælper Lev gerne Skanderborg kommune med.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.