Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Børnepasningen halter i Virring

Artiklens øverste billede
Martin Ingemann Kristiansen. Foto: Privat

I Virring halter børnepasningen i den grad. Det har faktisk været en tilbagevendende udfordring gennem flere år, uden at der er kommet en løsning. Nu er problemet så akut at flere midlertidige løsninger er i brug eller i overvejelse. Et forslag er at tage en eksisterende børnehavegruppe og sætte dem på en bus til Hylke for at blive passet der. De ældste børnehave børn bliver allerede passet i SFO´en og om ikke længe bliver der sat pavilloner op. Det er løsninger, der ikke er optimale og som giver utryghed hos børnefamilierne.

Som forklaring på at der ikke før er vist rettidig omhu er det blevet fremført at prognoserne har snydt kommunen. Det kan meget vel være tilfældet, men i Virring forholder det sig anderledes. Der har tidligere været en pavillon løsning som blive nedlagt pga. rotter. Det betød en væsentlig reduktion på omkring 25 pct. Det skete vel at mærke før den ny udstykning på Hjorts Allé. Derfor er det ingen nyhed, at der er udfordringer med at få børnene passet lokalt.

Stillet overfor de udfordringer har svaret været at 98.7 procent af alle børn bliver passer i eget distrikt eller nabodistriktet. Sådan skulle det jo faktisk også gerne være da det er kommunernes politik. Men det hjælper jo bare ikke børnefamilierne i Virring.

Fremtiden for Virring byder på yderligere udstykninger (kommunen har selv købt jord hertil) samtidig vil der helt naturligt ske et generationsskifte i de eksisterende villakvarterer.

Der er brug for en udvidelse af pasningstilbuddet, hvilket også er planlagt i kommunens investeringsplan, men først i 2025-26. Det er alt for lang tid at vente på en løsning. Derfor bør de planlagte investeringer fremrykkes så udvidelsen kan komme igang nu, hvor der er brug for det.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.