Adgang forbudt i solcelle-land - kan kommunen give en fornuftig forklaring?

»Snart skal politikerne i Syddjurs beslutte hvilke solcelle-projekter, som kommunen skal arbejde videre med.
Til det formål har alle politikerne fået udleveret en sammenfattende vurdering af argumenter for og imod de enkelte projekter.
Flere naboer til solcelleprojekt Ridsegård i den vestlige ende af kommunen har påpeget, at anlæggelsen af et 90 ha. stort solcelle-anlæg vil besværliggøre vores adgang til naturen. Forklaringen er, at mange lokale bruger en nuværende markvej tværs gennem projekt-området som rekreativ vandre-sti. Hvis solcelle-projektet vedtages vil denne vandre-sti ifølge projektbeskrivelsen fra energiselskabet Aura i Aarhus blive lukket og afspærret med trådhegn. Som svar på frygten for lukning af vandrestien, anfører den kommunale forvaltning, at: opstillingsområdet er privat og uden offentlig adgang. Underforstået: offentligheden har i forvejen ikke adgang til området.
Denne vurdering står dog i skarp kontrast til et nyligt påbud, som ejeren af den selvsamme omdiskuterede markvej modtog medio april 2021. Heri påbyder kommunen nemlig lodsejeren at fjerne et opsat skilt med teksten »Privat grund - Adgang Forbudt«. Kommunen anfører i sit påbud, at adgang-forbudt-skiltet er i strid med naturbeskyttelseslovens § 26, der handler om offentlighedens adgang til naturen og det åbne land. Ifølge dette påbud har offentligheden, naboerne altså en lovfæstet ret til netop at benytte markvejen.
Hvordan kan den kommunale forvaltning i vurderingen af solcelle-projekt-materialet til byrådspolitikere så samtidig vurdere, at projekt-området er lukket for offentligheden – altså alle os der har en ifølge kommunen lovbestemt ret til at gå tur ad netop denne markvej ? Kan kommunen give en fornuftig forklaring?«