Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Adgang forbudt i solcelle-land - kan kommunen give en fornuftig forklaring?

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

»Snart skal politikerne i Syddjurs beslutte hvilke solcelle-projekter, som kommunen skal arbejde videre med.

Til det formål har alle politikerne fået udleveret en sammenfattende vurdering af argumenter for og imod de enkelte projekter.

Flere naboer til solcelleprojekt Ridsegård i den vestlige ende af kommunen har påpeget, at anlæggelsen af et 90 ha. stort solcelle-anlæg vil besværliggøre vores adgang til naturen. Forklaringen er, at mange lokale bruger en nuværende markvej tværs gennem projekt-området som rekreativ vandre-sti. Hvis solcelle-projektet vedtages vil denne vandre-sti ifølge projektbeskrivelsen fra energiselskabet Aura i Aarhus blive lukket og afspærret med trådhegn. Som svar på frygten for lukning af vandrestien, anfører den kommunale forvaltning, at: opstillingsområdet er privat og uden offentlig adgang. Underforstået: offentligheden har i forvejen ikke adgang til området.

Denne vurdering står dog i skarp kontrast til et nyligt påbud, som ejeren af den selvsamme omdiskuterede markvej modtog medio april 2021. Heri påbyder kommunen nemlig lodsejeren at fjerne et opsat skilt med teksten »Privat grund - Adgang Forbudt«. Kommunen anfører i sit påbud, at adgang-forbudt-skiltet er i strid med naturbeskyttelseslovens § 26, der handler om offentlighedens adgang til naturen og det åbne land. Ifølge dette påbud har offentligheden, naboerne altså en lovfæstet ret til netop at benytte markvejen.

Hvordan kan den kommunale forvaltning i vurderingen af solcelle-projekt-materialet til byrådspolitikere så samtidig vurdere, at projekt-området er lukket for offentligheden – altså alle os der har en ifølge kommunen lovbestemt ret til at gå tur ad netop denne markvej ? Kan kommunen give en fornuftig forklaring?«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.