Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvem vil kæmpe for daglige afgange mellem Ebeltoft og Odden?

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

»Jeg vil ikke forholde mig til Claus Wistofts bemærkninger vedr. Socialdemokratiets valgløfter omkring færgefart, blot pointere, at Styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft - Odden ikke er en politisk gruppe, hvis man gravede et spadestik dybere måske nærmere tværpolitisk.

Men jeg vil gerne på Styregruppens vegne forholde mig til, at der generelt fra vores side er blevet mere stille omkring færgeprojektet. Vi har i den forholdsvis korte tid gruppen har eksisteret dog nået nogle vigtige milepæle. Først og fremmest har vi skabt opmærksomhed og opbakning til ideen om, at der igen skal sejles dagligt fra Ebeltoft - Odden, dernæst som noget meget vigtigt i den sammenhæng fået slået fast, helt fra »toppen«, dvs. Sund og Bælt og Transportministeren, at Odden færgehavn er åben for andre rederier end Molslinjen.

Det er essentielt for muligheden med en anden aktør end Molslinjen. Herudover har vi ved flere lejligheder i kontakt med Molslinjen fået konstateret, at de på ingen måde hverken nu eller i fremtiden er interesseret i at optage den daglige sejlads fra Ebeltoft.

De ønsker udelukkende at anvende Ebeltoft og Odden færgehavne til enkelte turistsejladser i højsæsonen. Det er ud fra det parameter, at vi kigger i retning af andre rederier. Og der har været kontakt og også en vis interesse fra andre rederier, men den slags tager tid. Desuden har vi lagt vores arbejde videre ind i Business Djursland, da en genoptagelse af hovedvej 21 med direkte forbindelse fra Hovedstaden til Djursland/Østjylland kræver en noget større organisation, med inddragelse af erhvervsliv på hele Djursland og østkysten af Jylland op til Ålborg.

Som så mange andre initiativer i disse tider er vi blevet lagt delvist ned af Corona. Adskillige kontakter er sat på stand-by, men vi satser bestemt på, at disse kan aktiveres igen. Vi har haft et godt samarbejde med de lokale folketingspolitikere Britt Bager, Konservative, tidl. Venstre, Kim Christiansen, Dansk Folkeparti (ikke medlem af Folketinget i denne periode, red.) og Leif Lahn, Socialdemokratiet. Vi regner bestemt med at lokale folketingspolitikere fortsat vil bakke op omkring projektet.

Men det er vores håb, at uanset hvem der sidder i borgmesterstolen efter næste valg og hvilket flertal, der måtte være i Byrådet,  så vil alle arbejde for, at der igen kommer daglige afgange  Ebeltoft - Odden

Søren Ibsen

Vi er på det seneste blevet »ramt« af 2 andre infrastrukturprojekter, der har sat vores arbejde i »venteposition« - først undersøgelsen om en mulig Kattegatbro til Djursland, denne er nu opgivet - og så den igangværende infrastrukturdebat, som for vores område helt forståeligt drejer sig om bedre adgangsveje til lufthavnen og Grenå havn. Vi vil satse på, at en sådan opgradering af vejnettet bl.a. frem til Feldballe krydset kan danne basis for en forbedring af vejstykket til Ebeltoft og en omfartsvej omkring Ebeltoft.

Det betyder dog, at vi nu er en del af en større kabale. Men det er vores håb, at uanset hvem der sidder i borgmesterstolen efter næste valg og hvilket flertal, der måtte være i Byrådet, så vil alle arbejde for, at der igen kommer daglige afgange Ebeltoft - Odden, til glæde for erhvervslivet på hele Djursland og Østjylland. Vi imødeser med forventningens glæde vores politikeres holdning til dette op til kommunalvalget.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.